Τεχνολογία ασφάλιση: Πώς μπορεί η τεχνολογία να προβλέπει τις καταστροφές προτού συμβούν


Ο Anthony Peake είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας Intelligent AI και είναι παθιασμένος με την ασφάλιση. Οδηγείται από την οργή για τη φωτιά στον Πύργο του Γκρένφελ, που σκότωσε 72 ανθρώπους τον Ιούνιο του 2017 στο Λονδίνο. Ο ασφαλιστικός κλάδος συλλέγει πολλά δεδομένα για μεμονωμένα κτίρια. Αν αυτά ήταν καλύτερα οργανωμένα και αναλυμένα, τότε θα μπορούσαν να αποφευχθούν τραγωδίες όπως εκείνη του Γκρένφελ. “Τα δεδομένα ήταν εκεί και θα μπορούσαν να το αποτρέψουν, αλλά δεν τα διαχειρίζονταν σωστά. Ένιωσα ότι μπορούσα είτε να ουρλιάξω για αυτό, είτε να κάνω κάτι για να μην ξανασυμβεί”. Ο κ. Peake πιστεύει επίσης ότι η έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού το 2020 και η κατάρρευση του συγκροτήματος του 2021 στο Μαϊάμι της Φλόριντα θα μπορούσαν επίσης να είχαν αποφευχθεί, με καλύτερη τεχνολογία.

Η μεγάλη ιδέα του κ. Peake

Ο κ. Peake θέλει να δημιουργήσει μια κατοπτρική εικόνα ενός κτιρίου που ενσωματώνει πολλαπλές πηγές δεδομένων, γνωστή ως ψηφιακό δίδυμο. Αυτό μπορεί να συναρμολογηθεί και να αναλυθεί με τεχνητή νοημοσύνη (AI). Τα μεγάλα εμπορικά ασφαλιστήρια συμβόλαια συχνά στερούνται λεπτομερειών. Η πανδημία πυροδότησε την προθυμία διερεύνησης νέων τεχνικών σε αυτόν τον παραδοσιακό κόσμο. Η υπερθέρμανση του πλανήτη και η άνοδος των καταστροφικών φυσικών γεγονότων έχει συσσωρευτεί στην πίεση και οι ασφαλιστές τώρα συνειδητοποιούν ότι χρειάζονται καλύτερη πληροφόρηση.

Η Lloyd’s του Λονδίνου, η ασφαλιστική αγορά που φέρνει κοντά πράκτορες, μεσίτες και ασφαλιστές, έχει δοκιμάσει αυτή τη σκέψη στο νέο ψηφιακό εργαστήριό της, όπου ο αγώνας είναι για τη βελτίωση της ποιότητας των δεδομένων στα οποία θα βασίζονται τα ασφάλιστρα. Ο Ed Gaze είναι πρώην μηχανολόγος μηχανικός που διαπίστωσε ότι το κρίσιμο μάτι του για ασφαλή συστήματα στις βιομηχανίες πετρελαίου και φυσικού αερίου ήταν απαραίτητο στο Lloyd’s. Μια παράκαμψη στην ανάλυση δεδομένων τον είδε να διευθύνει το Lloyd’s Lab, τον ψηφιακό κόμβο καινοτομίας της αγοράς. “Η ιδέα της χρήσης της τεχνολογίας για να φέρει επανάσταση σε μια αγορά 330 ετών είναι πραγματικά υπέροχη”, όπως αναφέρει ο ίδιος. Ωστόσο, ο κ. Gaze αναλαμβάνει την προσοχή του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή, καθώς οριοθετεί το τι μπορεί να επιτύχει η τεχνητή νοημοσύνη. “Φαίνεται ότι έχει δυνατότητες, αλλά όλα εξαρτώνται από το πόσο καλά είναι τα δεδομένα που διαθέτουν”.

Η εταιρεία του κ. Peake έχει εκπαιδεύσει ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης για την ανάλυση των εκθέσεων των ασφαλιστών. Το λογισμικό μαθαίνει, με την επανειλημμένη προβολή όρων στις αναφορές, ότι ο “ψεκαστήρας” και η “πίεση του νερού” ανήκουν στην ίδια κατηγορία πληροφοριών. Η ικανότητα επεξεργασίας γλωσσών του AI σημαίνει ότι τα “απορρίμματα”, “κάδοι” και “σκουπίδια” συγκεντρώνονται μαζί για να τονίσουν τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ