Κόκκινη Προβιά: Ο «αόρατος» στρατός της CIA και του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα – Έρευνα Newbsomb.gr (2ο μέρος)


Κόκκινη Προβιά: Το Newsbomb.gr «βουτάει» στην Ευρώπη του Ψυχρού Πολέμου και στις κρυφές παραστρατιωτικές ομάδες που δημιουργήθηκαν από τη CIA και το ΝΑΤΟ υπό το φόβο του… κομμουνισμού, με την «Κόκκινη Προβιά» στην Ελλάδα να παίζει το ρόλο ρυθμιστή στις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας.

1944. Η Ελλάδα μόλις έχει βγει από το μένος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου σχεδόν εξοντωμένη. Οι Βρετανοί κάνουν… κουμάντο και η παρουσία τους ολοένα και γίνεται πιο πιεστική. Τα Δεκεμβριανά «πνίγουν» στο αίμα την πρωτεύουσα και η αρχή για τη δημιουργία της «Κόκκινης Προβιάς» ξεκινά…

14 Νοεμβρίου, 1990: Λίγες ημέρες μετά την παραδοχή του Τζούλιο Αντρεότι πως στην Ιταλία υπήρχε ένας παραστρατιωτικός πυρήνας υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ και τη CIA, ο τότε υπουργός Άμυνας της Ελλάδας, Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, από το βήμα της Βουλής παραδέχεται και εκείνος την ύπαρξη ενός τέτοιου στρατού στη χώρα μας. Στις 14 Νοέμβρη του 1990, ο Ανδρέας Παπανδρέου προέβη στο πρακτορείο «Associated Press» στην εξής δήλωση: «Η παρακρατική οργάνωση “Κόκκινη Προβιά” δημιουργήθηκε το 1955, ως αποτέλεσμα ενός μυστικού τμήματος της συμφωνίας, με βάση την οποία εγκαταστάθηκαν οι αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα».

Το Newsbomb.gr «βούτηξε» στην απόκρυφη ιστορία της Ευρώπης στα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου, αναζήτησε το ελληνικό παρακλάδι του σχεδίου του ΝΑΤΟ και της CIA με την κωδική ονομασία «Κόκκινη Προβιά» και σας παρουσιάζει την εποχή που η χώρα μας γέμισε… κρύπτες με όπλα!

Για τη δράση της «Κόκκινης Προβιάς» στην Ελλάδα έχουν ακουστεί πολλά και έχουν γραφτεί αρκετά, τα οποία όμως έμειναν σε επίπεδο δημοσιογραφικής έρευνας. Για την δράση της επίσημα, αποφεύγουν όλοι να μιλήσουν, ενώ ακόμη και όσοι ομιλούν, φροντίζουν στη συνέχεια να υποβαθμίζουν το όλο ζήτημα.

Πάμε να δούμε ένα-ένα όλα τα σενάρια για τον θύλακα της CIA στην Ελλάδα…

Η «γέννηση» της Προβιάς

Όπως σε όλη την Ευρώπη, έτσι και στη χώρα μας, CIA και ΝΑΤΟ αποφάσισαν τη δημιουργία ενός παραστρατιωτικού πυρήνα ο οποίος θα είχε σαν στόχο την αναχαίτιση των κομμουνιστικών δυνάμεων αν και εφόσον αυτές αποφάσιζαν να επιτεθούν στο Δυτικό Κόσμο.

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο πρώτος εχθρός των ΗΠΑ έγινε άμεσα ο κομμουνισμός.

ΝΑΤΟ, CIA και η Βρετανική Υπηρεσία Πληροφοριών (SIS) αποφασίζουν τη δημιουργία παραστρατιωτικών οργανώσεων στην Ευρώπη, υπό την αιγίδα τους αλλά και της εκάστοτε κυβέρνησης, ώστε να αποτραπεί και να εξολοθρευτεί κάθε κομμουνιστική απειλή. Το σχέδιο «stay-behind» μόλις είχε συμφωνηθεί.

Η συμφωνία της «Κόκκινης Προβιάς» υπογράφεται επισήμως στις 25 Μάρτη του 1955 από τον πρωθυπουργό Παπάγο και τον στρατηγό της CΙΑ, Τράσκοτ.

Αιχμή του δόρατος της «Κόκκινης Προβιάς» ήταν η διασημότερη και δυναμικότερη μονάδα στρατού της πατρίδας μας: Τα ΛΟΚ!

Το σχέδιο απλό. CIA και ΝΑΤΟ θα εκπαίδευαν στρατιωτικά τμήματα, ανάμεσά τους και τα ΛΟΚ, τα οποία φυσικά και θα εξόπλιζαν με όπλα και τα συμπαρομαρτούντα, θα τα χρηματοδοτούσαν και όλα αυτά υπό την σκέπη της στρατιωτικής ηγεσίας της κάθε χώρας.

Παράλληλα, εξοπλίστηκαν και εκπαιδεύτηκαν πολίτες οι οποίες δεν είχαν κανένα πρόβλημα να παρέχουν και πληροφορίες για αντιφρονούντες. Ξαφνικά η Ελλάδα γέμισε κρύπτες με όπλα. Στο βαθμό που μπορεί να προσδιοριστεί, οι περισσότερες παραστρατιωτικές ομάδες εκπαιδεύονταν σε δύο στρατόπεδα: ένα κοντά στον Βόλο και το δεύτερο στο βουνό Όλυμπος. Μετά την βασικό στάδιο εκπαίδευσης, οι μονάδες ασκούνταν σε απομονωμένες περιοχές στην Πίνδο και στα βουνά κοντά στη Φλώρινα.

Αυτές οι παραστρατιωτικές ομάδες ήταν εφοδιασμένες με αυτόματα όπλα και μικρούς, ορεινούς όλμους. Τα όπλα αποθηκεύονταν σε διάφορες τοποθεσίες. Τα περισσότερα εφόδια ήταν κρυμμένα στο έδαφος και σε σπηλιές. Κάθε μέλος των παραστρατιωτικών αυτών ομάδων γνώριζε πού ήταν κρυμμένος ανάλογος οπλισμός, έτσι ώστε να είναι ικανό να κινητοποιείται σε ενδεδειγμένο σημείο, χωρίς διαταγές.

Ο αόρατος στρατός αριθμούσε όχι λιγότερους από 1.500 αξιωματικούς, οι οποίοι σε περίπτωση ανάγκης έπρεπε να κινητοποιήσουν άλλους 2.000, ώστε τα ΛΟΚ να διαθέτουν έναν πυρήνα δύναμης 3.500 επίλεκτων μαχητών.

Πρώτος διοικητής της «Προβιάς» ήταν ο Αλέξανδρος Νάτσινας.

Ο Αλέξανδρος Νάτσινας, εκ των ιδρυτών της ΚΥΠ και πρώτος διοικητής της «Προβιάς»

Τι περιείχαν οι κρύπτες;

Σε μια εκ των εκατοντάδων που έχουν εντοπιστεί στην Ευρώπη, και συγκεκριμένα στο δάσος του Grunewald στη Γερμανία, εντοπίστηκαν κιβώτια με εννιάρια πιστόλια, σφαίρες, μαχαίρια, χάρτες με προσημειωμένα στρατηγικά σημεία, εγχειρίδια συμπλοκών και αναγνώρισης κατασκοπικών αεροσκαφών, φλασκιά με μπράντι και σοκολάτες (!) και το εγχειρίδιο «Total Resistance», το οποίο είχε γράψει ο Ελβετός συνταγματάρχης, Hans von Dach, και ανέφερε όλες τις πρακτικές ανταρτοπολέμου.

Παλιά ορυχεία, ερημικές περιοχές, πλαγιές της απέραντης σειράς από βουνά της χώρας μας, μετατράπηκαν σε πεδία ασκήσεων, σκάφτηκαν και γέμισαν όπλα και περίμεναν υπομονετικά (και με ανατριχιαστικό τρόπο καρτερικά) την «D+1-5», δηλαδή την ημέρα της επίθεσης των κομμουνιστικών δυνάμεων σε όλη την Ευρώπη.

Αυτή δεν έγινε ποτέ…

Τομ Καραμεσίνης: Ο «δημιουργός» της «Προβιάς»

Ο Τομ Καραμεσίνης

Και αν η CIA με το ΝΑΤΟ οραματίστηκαν ένα δίκτυο κατασκόπων και πολιτών εκπαιδευμένων σε τεχνικές ανορθόδοξου πολέμου, έπρεπε να βρεθεί ο άνθρωπος για τη «βρώμικη» δουλειά. Εκείνος που θα οργάνωνε τις δομές ώστε το «stay-behind» να λειτουργήσει αρμονικά. Εδώ μπαίνει στην ιστορία μας ο Τομ Καραμεσίνης, ένας Ελληνομερικανός αξιωματικός της CIA, ο οποίος ουσιαστικά ήταν ο πρώτος σταθμάρχης της στην Ελλάδα.

O Θωμάς «Τομ» Ηρακλής Καραμεσίνης γεννήθηκε το 1917 στη Νέα Υόρκη. Η καλή του γνώση των ελληνικών θα τον φέρει όμως σύντομα στο Γραφείο Στρατηγικών Ερευνών, τον προάγγελο της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, όπου θα στρατολογηθεί πράκτορας.

Ο ομογενής επιστρατεύεται στον τομέα που ξέρει καλά: την Ελλάδα. Ήταν εξάλλου επικεφαλής του παλιότερου Γραφείου Στρατηγικών Ερευνών για ό,τι αφορούσε στην Ελλάδα ήδη από τον Β’ Παγκόσμιο και είχε περάσει μετά την απελευθέρωση από την Αμερικανική Πρεσβεία της Αθήνας, ξέροντας πια καλά το πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας μας.

Ο ίδιος είχε φτάσει στη χώρα μας πέφτοντας με αλεξίπτωτο στα βουνά της κατεχόμενης Ελλάδας κατά τον Β’ Παγκόσμιο, ως σύνδεσμος τότε εθνικών αντιστασιακών ομάδων, και γνώριζε πολλά για πολλούς.

Ο Καραμεσίνης, αξιωματικός της CIA, επιστράτευσε συγκεκριμένες ομάδες Ελλήνων πολιτών, γι’ αυτό που η CIA αποκαλούσε «πυρήνα συγκέντρωσης στρατού πολιτών κατά της απειλής αριστερού πραξικοπήματος». Στα μάτια των υψηλά ιστάμενων της CIA και του Καραμεσίνη, οι ομάδες υπό τη διοίκηση παραστρατιωτικών παραγόντων αποτελούν μακροπρόθεσμη ασφαλιστική δικλείδα για τα συμφέροντα των ΗΠΑ στην Ελλάδα, για χρήση προς ενίσχυση ή καθοδήγηση ή ανατροπή μιας, ενδεχομένως, «ανεπιθύμητης ελληνικής κυβέρνησης». Τρίπτυχό του; «Ψυχολογικός πόλεμος – πολιτική πίεση – εκβιασμός».

Ο Καραμεσίνης, καλυπτόμενος υπό την ιδιότητα του διπλωματικού υπαλλήλου της αμερικανικής πρεσβείας, έστησε το στρατηγείο της CIA στον πέμπτο όροφο του κτιρίου του Μετοχικού Ταμείου, κοντά στην Πλατεία Συντάγματος, και μέσα σε λίγα χρόνια το ελληνικό κλιμάκιο της CIA αριθμούσε πάνω από 100 πράκτορες πλήρους απασχόλησης, κάνοντας την Αθήνα το επίκεντρο της δραστηριότητας της CIA στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή.

Ο ίδιος εισηγήθηκε μάλιστα και το άτυπο «φιλοδώρημα» των 100 δολαρίων προς επιβράβευση όσων έκαναν σωστά τις παρακολουθήσεις.

Ήταν τόσο επιτυχημένο το έργο του Καραμεσίνη στην Ελλάδα, που μετατέθηκε το 1958 στη Ρώμη, όπου ως επικεφαλής κλιμακίου της CIA έλεγχε την ιταλική «Gladio» και τον υπόγειο πόλεμο κατά των Ιταλών κομμουνιστών. Επιστρέφοντας στις ΗΠΑ το 1962, έγινε υποδιευθυντής σχεδιασμού και ανέλαβε την πλήρη καθοδήγηση των παράνομων δραστηριοτήτων της CIA σε παγκόσμια κλίμακα.

Πέθανε από ανακοπή καρδιάς στο Κεμπέκ ενώ έκανε διακοπές στις 4 Σεπτεμβρίου του 1978. Ήταν ο άνθρωπος πίσω από το σκάνδαλο «Watergate».

Επιθέσεις, σκιές και ένα… πραξικόπημα

Την ώρα που στην Ιταλία το σχέδιο «stategia della tensione» βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη και είχε σαν στόχο την πολιτική αποσταθεροποίηση και τη δημιουργία κλίματος κατά των κομμουνιστικών παρατάξεων, στην Ελλάδα η κατάσταση ήταν παρόμοια. Με τρομακτική ομοιότητα.

Επισήμως ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε και δεν αποδείχτηκε τίποτα στη χώρα μας, όπως άλλωστε και στην Ιταλία. Βλέπετε τα «πλοκάμια» της CIA και του ΝΑΤΟ, είχαν την ευχέρεια να κρύβουν επιμελώς ίχνη, να αποφυλακίζουν μέλη και να αφήνουν απλούς πολίτες να γυρνούν οπλισμένοι σαν… αστακοί!

Οι ενδείξεις για ανάμειξη της «Κόκκινης Προβιάς» υπάρχουν σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις.

  • Στη δολοφονία του ανεξάρτητου βουλευτή της Αριστεράς Γρηγόρη Λαμπράκη (1963) στη Θεσσαλονίκη, την οποία ανέλαβε η παρακρατική οργάνωση «Καρφίτσα», παρακλάδι της «Προβιάς».
  • Στην πολύνεκρη τρομοκρατική βομβιστική ενέργεια στη γέφυρα του Γοργοπόταμου, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 13 άτομα (1964)
  • Στην επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας (1967) στην Ελλάδα. με τα ΛΟΚ να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο.
  • Ελέγχεται η συμμετοχή της στο Πραξικόπημα της Κύπρου καθώς και στην Τουρκία η CIA είχε αντίστοιχο θύλακα.

Το δε πραξικόπημα ήρθε σαν «φυσική» εξέλιξη μιας εικοσαετίας κατά την οποία η χώρα μας βρισκόταν σε πολιτική αστάθεια. Ωστόσο, αυτό που δεν γνωρίζει αρκετός κόσμος είναι η άμεση σχέση του Γεώργιου Παπαδόπουλου με την CIA καθώς υπηρετούσε από το 1952 ως σύνδεσμος της ΚΥΠ.

Και αν η Χούντα στη χώρα μας «έπεσε» η «Κόκκινη Προβιά» παρέμεινε ενεργή. Η CIA άλλωστε είχε λάβει δεκάδες πόστα στη χώρα μας, μιας και η γεωπολιτική κατάσταση στα Βαλκάνια δεν άφηνε περιθώρια εγκατάλειψης του σχεδίου.

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως η Γιουγκοσλαβία ήταν θύλακας της Σοβιετικής Ένωσης και η «πυριτιδαποθήκη» των Βαλκανίων έπρεπε να μείνει υπό απόλυτο έλεγχο…

Οι αποκαλύψεις για τις κρύπτες – «Στρατηγείον» ο… Ασπρόπυργος!

Επιστρέφουμε στο 1990. Η Ιταλία μένει σοκαρισμένη βλέποντας τον αστικό θρύλο της «Επιχείρησης Gladio» να παίρνει σάρκα και οστά δια στόματος του πρωθυπουργού Αντρεότι και στην Ελλάδα, η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», με συνεχόμενα πρωτοσέλιδα με αποκαλύψεις στέλνουν τους Έλληνες στα περίπτερα και την ελληνική Βουλή σε κρίση!

Ο δημοσιογράφος, Λουκάς Δημάκας, είναι ο άνθρωπος που φέρνει την υπόθεση της «Κόκκινης Προβιάς», πρώτος στο φως της δημοσιότητας. Οι αποκαλύψεις του προκαλούν ανατριχίλα. Τι αποκάλυψε ο εξαιρετικός δημοσιογράφος;

ΓΕΕΘΑ και CIA συμφωνούν στη δημιουργία κρυπτών και εκπαίδευσης των ΛΟΚ από Αμερικανούς.

Ο Ασπρόπυργος γίνεται το κέντρο των επιχειρήσεων, καθώς εκεί βρισκόταν το στρατόπεδο Αλεξιπτωτιστών. Οι αξιωματικοί συσκευάζουν κάσες με όπλα τα οποία τύλιγαν με αλουμινόχαρτα (!) και στη συνέχεια τα κιβώτια διαμοιράζονταν στις κρύπτες που είχαν σκαφτεί σε όλη την Ελλάδα.

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν αναφορά για περίπου 100 επίσημες κρύπτες της CIA σε όλη την Ελλάδα.

Ανεπίσημες εκτιμήσεις στο Newsbomb.gr αναφέρουν πως είναι χιλιάδες. Μάλιστα τα μέλη της «Προβιάς», όταν έγινε η εξάρθρωσή της, δεν δίσταζαν να πάρουν οπλισμό και να τον μεταφέρουν σε άλλες κρύπτες!

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση ανθυπολοχαγού στα ΝΕΑ (31/10/1990), όπου όχι απλά παραδέχεται τη συμμετοχή των Αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού στις επιχειρήσεις της «Προβιάς», αλλά τονίζει και το πώς οι Αμερικανοί κομάντο έμπαινα παράνομα στη χώρα: «Εκτελούσαμε διαταγές. Και μάλιστα το κίνητρο ήταν σπουδαίο για την εποχή, καθώς παίρναμε διπλό μισθό. Η συσκευασία των όπλων γινόταν στον Ασπρόπυργο. Ακολουθούσε η μεταφορά και το θάψιμο σε διάφορες περιοχές της χώρας. Από το σιδηροδρομικό σταθμό του Ασπροπύργου τα φορτώναμε στα τρένα. Στήναμε σκηνές, κάναμε παραλλαγή, σκάβαμε και τα θάβαμε και σημειώναμε στους χάρτες τις συντεταγμένες. Την εποχή εκείνη ήταν επικεφαλής ο Γκράτσιος, διοικητής της σχολής αλεξιπτωτιστών. Τα δέματα τα αλείφαμε με μια χημική ουσία, που μας είχε έρθει απέξω, για να τα προστατεύει από την υγρασία. Και στην Εύβοια θάψαμε. Οι κρύπτες δεν είναι μόνον 100. Είναι πολύ περισσότερες. Όλοι υπάκουαν στη Διεύθυνση Ειδικών Επιχειρήσεων που είχε ή φαινόταν πως είχε την ευθύνη. Εκεί υπηρετούσαν άνθρωποι που στην 21η Απριλίου είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο. Εγώ πάντως πήρα μέρος σε τέτοιες ενέργειες στο Παγγαίο, στο Μενύκιο και στο Φαλακρό όρος. Όλα τα στοιχεία πήγαιναν στο 2ο γραφείο μοιρών. Σε μια άσκηση στην Κρήτη το ’59-’60, όπου ήταν μεικτή με Έλληνες και Αμερικανούς, εντοπίσαμε μια ομάδα Αμερικανών που είχαν μπει λαθραία στην Ελλάδα και γύριζε ανεξέλεγκτη στα βουνά».

Χρειάστηκαν 30 ολόκληρα χρόνια (!) για να εντοπίσει η ηγεσία της χώρας, πολιτική και στρατιωτική, την ύπαρξη του θύλακα αυτού. Τόσο μεγάλη ήταν η κάλυψη που ήταν σε θέση να παρέχουν ΝΑΤΟ και CIA, οι οποίοι φυσικά έδιναν διαταγές στην «Προβιά» και λάμβαναν απόρρητες πληροφορίες.

Όταν η ηγεσία διαπίστωσε την όλη διάσταση, οργάνωση και δομή, εισηγήθηκε την άμεση διάλυσή της. Υπουργός Εσωτερικών ήταν ο Ιωάννης Χαραλαμπόπουλος, Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ο πτέραρχος Νίκος Κουρής και διευθυντής Ειδικών Δυνάμεων ο υποστράτηγος Λαυρεντάκης. Όπως σημειώνει ο Λουκάς Δημάκας στο φύλλο των «ΝΕΩΝ» στις 29 Οκτωβρίου: «Για να μην προκληθεί θέμα με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, οι χειρισμοί ήταν πολύ προσεκτικοί και είχαν την έγκριση του τότε πρωθυπουργού, Ανδρέα Παπανδρέου. Κατά την εξάρθρωση του δικτύου δεκάδες κρύπτες δεν βρέθηκαν διότι με βάση τα σχέδια που υπήρχαν, η θέση τους είχε γνωστοποιηθεί προφορικά σε ορισμένους τοπικούς πυρηνάρχες μερικοί εκ των οποίων δεν ζουν ή χάθηκε η επαφή. Κάποιες άλλες κρύπτες οπλισμού βρέθηκαν λεηλατημένες. Για όλο το στρατιωτικό υλικό όπως και για την ποσότητα των χρυσών λιρών, έγιναν σχετικά πρωτόκολλα και παραδόθηκαν στο ΓΕΣ. Η ακριβής προέλευση των χρημάτων δεν εντοπίστηκε, διαπιστώθηκε όμως πως το ποσό που βρέθηκε ήταν αυτό που αναφερόταν στα έγγραφα».

Το «βαθύ λαρύγγι» της CIA που αποκάλυψε την «Προβιά»

Πώς όμως έφτασε η στρατιωτική ηγεσία στο παραστρατιωτικό δίκτυο της CIA; Ένα παιχνίδι κατασκόπων (στην κυριολεξία) εκτυλίχθηκε στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τα ΝΕΑ (30/10/1990), πράκτορας της CIA τηλεφώνησε στον συνταγματάρχη διοικητή της «Διεύθυνσης Ειδικών Επιχειρήσεων» και του ζήτησε «επαφή», συγκεκριμένα στο Χαλάνδρι. Εδώ να σημειωθεί πως η «Διεύθυνση Ειδικών Επιχειρήσεων» ήταν η… βιτρίνα του Μεικτού Επιτελείου Ειδικών Δυνάμεων, το οποίο «έτρεχε» η CIA και φυσικά οργάνωνε τις κινήσεις της «Προβιάς».

Ο συνταγματάρχης, ο οποίος είτε βρισκόταν σε άγνοια για το πού ήταν τοποθετημένος, είτε ακολουθώντας το πρωτόκολλο, ειδοποίησε τον υπουργό Εσωτερικών, Ιωάννη Χαραλαμπόπουλο και τον Διευθυντή Ειδικών Δυνάμεων, οι οποίοι απάντησαν στο «βαθύ λαρύγγι» πως θα πρέπει να αποταθεί στον υπουργό για τα περαιτέρω.

Ο πράκτορας αντέδρασε καθώς με βάση τη συμφωνία του 1955 για τη δημιουργία της «Προβιάς» δεν αναγνώριζε το υπουργείο ως αρμόδιο αλλά το Μεικτό Επιτελείο Ειδικών Δυνάμεων. Και κάπου εκεί η έρευνα έφερε στο φως την παραστρατιωτική οργάνωση, η οποία δεν συνδεόταν με την ΚΥΠ αλλά με τμήμα των Ειδικών Δυνάμεων. Δηλαδή κράτος εν κράτει…

Μέχρι σήμερα είναι άγνωστο αν ο συνταγματάρχης που δέχτηκε το τηλεφώνημα έκανε γκάφα. Όπως είναι άγνωστο το ποιος ήταν ο πράκτορας που έκανε το τηλεφώνημα, γιατί ζήτησε επαφή και τι ήθελε να μοιραστεί.

Κανείς δεν έμαθε ποτέ τίποτα

Και αφού ο Τζούλιο Αντρεότι παραδέχτηκε την ύπαρξη του «Gladio» στην Ιταλία και ενώ ο Ιωάννης Βαρβιτσιώτης παραδέχτηκε την ύπαρξη της «Προβιάς», κάτι το επιβεβαίωσε και ο Ανδρέας Παπανδρέου, επί της πρωθυπουργίας του οποίου εντοπίστηκε ο θύλακας στις Ειδικές Δυνάμεις, η λογική έλεγε πως θα βγουν στοιχεία στη δημοσιότητα. Φευ…

Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, δεν ανέφεραν ποτέ ξανά το θέμα. Λες και άπαντες ήθελαν το θέμα να «θαφτεί» και να προχωρήσει η ζωή στο κοινοβούλιο σαν να μην συνέβη ποτέ το οτιδήποτε. Και αυτό έγινε.

Μια έρευνα που ξεκίνησε έμεινε προφανώς στα χαρτιά, κανένα πόρισμα δεν γνωστοποιήθηκε και πιθανότατα δεν θα γνωστοποιηθεί.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι, δήλωσε τον περασμένο Αύγουστο πως τα έγγραφα της επιχείρησης Gladio θα αποχαρακτηριστούν από απόρρητα τους επόμενους μήνες.

Κάτι τέτοιο στην Ελλάδα μάλλον δεν προβλέπεται…

Αντί επιλόγου

Είναι εύκολο να πει κανείς πως η CIA και το ΝΑΤΟ προέταξαν το φόβο του κομμουνισμού για να χτίσουν ένα κατασκοπικό/αντάρτικο δίκτυο σε όλη την Ευρώπη ελέγχοντας τα πάντα.

Η CIA και οι δαιμόνιοι διοικητές της βρήκαν ευκαιρίες πέρα από κάθε προσδοκία. Εντόπισαν τον πλανήτη σε μια κατάσταση πανικού με τον «μπαμπούλα» της Σοβιετικής Ένωσης και κατάφερε να έχει μάτια και αυτιά σε κάθε πιθανό και απίθανο σημείο. Πολλές φορές μάλιστα «λερώνοντας» τα χέρια της, ώστε να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο ρόλος του ΝΑΤΟ περιορίστηκε σε υλικοτεχνικό τομέα.

Στην μεγάλη έρευνα του Newsbomb.gr η «θεωρία των άκρων» έβρισκε τέλεια εφαρμογή σε δεκάδες σημεία της ιστορίας του «stay-behind». Σε σημείο ανατριχιαστικό.

Yπάρχει ακόμη η «Κόκκινη Προβιά»; Τα παρακλάδια της είναι ακόμη ενεργά και καμουφλαρίστηκαν συνεχίζοντας το έργο τους;

Η πρώτη ανάγνωση λέει «όχι». Κανείς ωστόσο δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά, μιας και οι μυστικές υπηρεσίες για το λόγο αυτό ονομάζονται «μυστικές». Προφανώς δεν ζούμε στα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου, με την τεχνολογία να έχει απλοποιήσει στο έπακρο τις διαδικασίες παρακολούθησης.

Η ουσία είναι πως «γίνονται πράγματα που δεν λέγονται και λέγονται πράγματα που δεν γίνονται».

Στην περίπτωση της CIA, του ΝΑΤΟ και του «stay-behind» η φράση του Κωνσταντίνου Καραμανλή, βρίσκει την τέλεια εφαρμογή.

Δείτε ΕΔΩ το πρώτο μέρος της μεγάλης έρευνας του Newsbomb.gr για τον «αόρατο» στρατό της CIA και του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη.

Δείτε την εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλα για την «Κόκκινη Προβιά»:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ