Εμβολιασμοί ΗΠΑ: Τα ενισχυτικά πλάνα COVID-19 ξεπερνούν τώρα τις αρχικές δόσεις εμβολίου


Εμβολιασμοί ΗΠΑ: Τα ενισχυτικά πλάνα COVID-19 ξεπερνούν τώρα τις αρχικές δόσεις εμβολίου Ο αριθμός των Αμερικανών που λαμβάνουν ενισχυτικά εμβόλια ξεπερνά τώρα αυτούς που λαμβάνουν την πρώτη ή τη δεύτερη αρχική δόση εμβολίου. Το άλμα στις ενισχυτικές λήψεις την περασμένη εβδομάδα οδήγησε σε μέτρια αύξηση των εμβολιασμών για την COVID-19 τον Οκτώβριο, ανέφερε το NBC News. Από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 6 Οκτωβρίου, χορηγήθηκαν περίπου 6,7 εκατομμύρια συνολικά πλάνα, σύμφωνα με τα δεδομένα του CDC.

Μεταξύ αυτών, περίπου 2,7 εκατομμύρια ήταν αναμνηστικές λήψεις, 2 εκατομμύρια ήταν δεύτερες δόσεις και 2 εκατομμύρια ήταν πρώτες δόσεις. Σχεδόν 400.000 άνθρωποι λαμβάνουν μια αναμνηστική λήψη κάθε μέρα. Περίπου 288.000 άνθρωποι ξεκινούν τη σειρά εμβολιασμού τους κάθε μέρα και περίπου 276.000 άτομα εμβολιάζονται πλήρως κάθε μέρα. Από την Πέμπτη, δόθηκαν περίπου 6,76 εκατομμύρια αναμνηστικές λήψεις, ανέφερε το CDC.

Περισσότερα από 4,3 εκατομμύρια έχουν πάει σε ενήλικες άνω των 65 ετών και 2,4 εκατομμύρια έχουν πάει σε ενήλικες ηλικίας 18 έως 64 ετών. Εκτιμάται ότι έχουν χορηγηθεί 5 εκατομμύρια ενισχυτές από τότε που ο FDA ενέκρινε τον ενισχυτή Pfizer/BioNTech πριν από περίπου 2 εβδομάδες για ηλικίες 65 ετών και άνω και ενήλικες υψηλού κινδύνου, ανέφερε το CDC. Επιπλέον, δόθηκαν περίπου 1,4 εκατομμύρια δόσεις Moderna από τότε που η άδεια του FDA τον Αύγουστο επέτρεψε σε εκείνους με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα να κάνουν ένα επιπλέον εμβόλιο.

Η Johnson & Johnson υπέβαλε αίτηση για έγκριση από τον FDA για ενίσχυση την Τρίτη. Οι συμβουλευτικές επιτροπές εμβολίων για τον FDA και το CDC θα συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα για να συζητήσουν για τα ενισχυτικά εμβόλια Moderna και Johnson & Johnson. Περισσότεροι από 216 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου και 186 εκατομμύρια είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Αυτό σημαίνει ότι περίπου το 76% του επιλέξιμου πληθυσμού άνω των 12 ετών έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση, ενώ το 66% του επιλέξιμου πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο.

Την Πέμπτη, η Pfizer ζήτησε από τον FDA άδεια έκτακτης ανάγκης για το εμβόλιο δύο δόσεων COVID-19 για ηλικίες 5-11 ετών. Μια συμβουλευτική επιτροπή του FDA θα συναντηθεί για να συζητήσει το πλάνο για παιδιά στις 26 Οκτωβρίου. Δεν είναι σαφές πότε θα γίνουν διαθέσιμα τα χαμηλότερα δοσολογικά πλάνα για παιδιά, αν και αναμένεται απόφαση στα τέλη Νοεμβρίου, ανέφερε το Associated Press.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ