Στις Υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης γιατί δεν εφαρμόζεται η νομοθεσία για το εβδομαδιαίο πρόγραμμα εργασίας;


Το Ενωτικό Κίνημα (ΕΚΑ) Θεσσαλονίκης, ως συνδικαλιστικός οργανισμός – συνδυασμός των Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης, έπειτα από έντονα παράπονα πολλών Αστυνομικών και από σχετική έρευνα που έκαναν τα μέλη του με Ομάδες Εργασίας σε αρκετές Υπηρεσίες της περιοχής μας (Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης και των Αυτοτελών Κεντρικών Υπηρεσιών) ενημερώνει και καταγγέλει πως και πάλι, δυστυχώς, διαπιστώθηκε ότι δεν εφαρμόζεται η ισχύουσα νομοθεσία όσον αφορά την ανακοίνωση της εβδομαδιαίας υπηρεσίας!

Συγκεκριμένα ενώ, ξεκάθαρα και δεσμευτικά για τη Διοίκηση, προβλέπεται, βάσει του άρθρου 1 παράγραφος 7 του π.δ. 394/01 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 1 του π.δ. 173/13, ότι ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ -υποχρεωτικά για όλους τους εργαζόμενους Αστυνομικούς- ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΩΡΑ 14:00 ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΘΕΠΟΜΕΝΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΩΡΑ 06:00, δυστυχώς, όπως αυτό εγινε αντιληπτό από τις ανωτέρω Ομάδες Εργασίας του ΕΚΑ Θεσσαλονίκης, δεν τηρήθηκε στη Θεσσαλονίκη για την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021.

Επειδή αυτό είναι αντίθετο στην ανωτέρω δεσμευτική διάταξη της νομοθεσίας, καλούμε όλες τις Διοικήσεις, κάθε επιπέδου (Διευθύνσεις, Υποδιευθύνσεις και Τμήματα), των Αστυνομικών Υπηρεσιών Θεσσαλονίκης α) να τηρήσουν την ανωτέρω διάταξη, για όλες τις Υπηρεσίες δικαιοδοσίας τους, δηλαδή την υποχρέωση για την τήρηση της εβδομαδιαίας έκδοσης υπηρεσίας και β) οι προϊστάμενες διοικητικά Υπηρεσίες να κάνουν τον έλεγχο σε ποιες ακριβώςΥπηρεσίες δεν εκδόθηκαν και δεν ανακοινώθηκαν οι εβδομαδιαίες υπηρεσίες, για την αποκατάσταση της νομιμότητας. Όλες αυτές οι παρατυπίες, δυστυχώς, δημιουργούν πολύ σοβαρά προσωπικά, ιδιωτικά, προσωπικά και οικογενειακά προβλήματα στους εργαζόμενους Αστυνομικούς του Νομού Θεσσαλονίκης.

Στη σύγχρονη εποχή οφείλουμε ως εκλεγμένοι συνδικαλιστές να κάνουμε τις νόμιμες παρεμβάσεις μας για την προστασία των δικαιωμάτων των συναδέλφων μας, που λόγω της πανδημίας, των αυξημένων αναγκών και της προηγούμενης Μνημονιακής περιόδου πολλές φορές οδηγούνται στην υπερεργασία και στην καταπόνηση. Δεν μπορούμε να δεχτούμε την περαιτέρω καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων των Αστυνομικών από πλευράς της τοπικής φυσικής ηγεσίας. Καλούμε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας για τις παρεμβάσεις τους ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα στην περιοχή μας και να εφαρμοστεί απερέγκλιτα το σύνολο της ισχύουσας νομοθεσίας και των Κανονισμών του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών -ΕΚΑ- Θεσσαλονίκης


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ