Σεισμός Κρήτη: Ξεκινά η τοποθέτηση των πρώτων 34 οικισμών – Πότε αρχίζουν οι αιτήσεις


Σεισμός Κρήτη: Οι πρώτοι 34 οικίσκοι έχουν φτάσει από την προηγούμενη Τετάρτη στο Αρκαλοχώρι ενώ αναμένεται να τοποθετηθούν αύριο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την τοποθέτηση των οικίσκων απέναντι από το εκθεσιακό κέντρο του Αρκαλοχωρίου που θα φιλοξενήσουν τις οικογένειες που έμειναν άστεγες από τον καταστροφικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου.

Οι πρώτοι 34 οικίσκοι έχουν φτάσει από την προηγούμενη Τετάρτη στο Αρκαλοχώρι ενώ αναμένεται να τοποθετηθούν αύριο.

«Αύριο αναμένεται να τοποθετηθούν οι οικίσκοι. Έχει μπει το τσιμέντο, μπήκε και το ρεύμα. Έχουμε ακόμα το αποχετευτικό που πρέπει να ολοκληρώσουμε σήμερα», ανέφερε μιλώντας στο cretapost ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος, Μανώλης Φραγκάκης.

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Μετά την τοποθέτηση των οικίσκων θα πρέπει να γίνει η διαλογή των αιτήσεων προκειμένου να επιλεχθούν οι πρώτες οικογένειες που θα φιλοξενηθούν. Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν το αργότερο μέχρι αύριο.

«Ο κάθε οικίσκος μπορεί να φιλοξενήσει άνετα μία τετραμελή οικογένεια. Θα πρέπει να δούμε και να αξιολογήσουμε τις αιτήσεις οι οποίες θα ξεκινήσουν από σήμερα, το αργότερο αύριο. Η διαλογή θα γίνει βάσει των κοινωνικών κριτηρίων», τόνισε σχετικά ο κ. Φραγκάκης ενώ επεσήμανε ότι αναμένονται και άλλοι οικίσκοι.

Θα στεγαστεί και το αστυνομικό τμήμα

Όλα έτοιμα φαίνεται να είναι και για την τοποθέτηση οικίσκων που θα στεγάσει το αστυνομικό τμήμα Μινώα Πεδιάδος που επλήγη από τον καταστροφικό σεισμό.

Μέχρι πρότινος η βάση του αστυνομικού τμήματος είχε μεταφερθεί σε μία σκηνή έξω από το κτίριο ενώ αυτή τη στιγμή προετοιμάζεται ο χώρος για την τοποθέτηση των οικίσκων.

Στο Αρκαλοχώρι βρίσκονται όμως και οι πρώτες λυόμενες αίθουσες που θα χρησιμοποιηθούν ως αίθουσες διδασκαλίες.

«Οι πρώτες επτά μαζί με δύο wc έχουν ήδη τοποθετηθεί στον Θραψανό ενώ τα επόμενα 24ωρα θα αρχίσουν να τοποθετούνται και οι λυόμενες αίθουσες στο Αρκαλοχώρι», επεσήμανε σχετικά ο κ. Φραγκάκης.

Οικογένειες παραμένουν στο κλειστό γυμναστήριο

Αυξήθηκαν τα άτομα που μένουν στο κλειστό γυμναστήριο του Αρκαλοχωρίου καθώς και στις σκηνές.

«Το κλειστό έχει διαμορφωθεί εκ νέου καθώς έχουν μπει μικροί οικίσκοι ανά δύο με τρία κρεβάτια και υπάρχουν και κουρτίνες. Από άποψη υγιεινής είναι ότι καλύτερο διαθέτουμε γιατί ήταν ένα αθλητικό κέντρο με όλα τα προβλεπόμενα, αποδυτήρια με ντουζ και τουαλέτες σε άριστη κατάσταση. Οι συνθήκες μέσα είναι πολύ καλές. Ξεκινήσαμε με 40 ανθρώπους να μένουν μέσα και τώρα αυτός ο αριθμός έχει ανέβει στους 80», τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος.

Την ίδια ώρα στις σκηνές μένουν 80 περίπου άτομα με τους περισσότερους να είναι ανεμβολίαστοι.

Παράλληλα, έχουν διαμορφωθεί και δύο κλειστοί χώροι μόνο για ανεμβολίαστους στην περιοχή.

«Πρόκειται για έναν χώρο στο χοροδιδασκαλείο του Αρκαλοχωρίου και έναν στο κλειστό του Θραψανού που μπορούν να πάνε όλοι οι ανεμβολίαστοι», ανέφερε ο κ. Φραγκάκης δηλώνοντας παράλληλα πως μέχρι στιγμής δεν έχει πάει κανείς.

Αξίζει να σημειωθεί πως έχει διαμορφωθεί και ο χώρος που παλαιότερα ήταν τα lidl χωρίς όμως ακόμα να έχει συζητηθεί αν θα δοθεί σε χρήση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ