Mπόρις Τζόνσον: Ο πρωθυπουργός ξεκουράζεται στην ηλιόλουστη Κόστα ντελ Σολ ενώ η Βρετανία «στενάζει»


Πυρά από την αντιπολίτευση και όχι μόνον, δέχεται ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ο οποίος απολαμβάνει τις διακοπές του στο νότο της Ισπανίας, την ώρα που η χώρα του αντιμετωπίζει πολυεπίπεδη κρίση.

Ο Μπόρις Τζόνσον μαζί με τη σύζυγό του Κάρι και τον 17 μηνών γιό τους Ουίλφρεντ απολαμβάνουν το φθινοπωρινό ήλιο στην Κόστα ντελ Σολ, ένα από τα πιο διάσημα θέρετρα της Ισπανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις βρετανικές ταμπλόιντ ο Βρετανός πρωθυπουργός είναι «εξαντλημένος» και είχε μεγάλη ανάγκη να κάνει ένα διάλειμμα από τα καθήκοντά του, μακριά απο τη Ντάουνινγκ Στριτ.

Έφυγε από τη Βρετανία την Παρασκευή και φέρεται να έχει καταλύσει μαζί με την οικογένειά του σε μια πολυτελή βίλα στην Μαρμπέγια της Ανδαλουσίας.

Πηγή της ισπανικής αστυνομίας δήλωσε στη Mirror: «Επισήμως δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε, αλλά ανεπίσημα βρίσκεται σε μια μεγάλη πολυτελή βίλα στα σύνορα μεταξύ Μαρμπέγια και Μπεναχάβις.

Ξενοδοχείο στην Κόστα ντελ ΣολΑ.Ρ

Έχουμε ενημερωθεί ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός μένει εδώ και έτσι είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί. Γνωρίζουμε πόσο σημαντικός είναι σε παγκόσμιο επίπεδο και ότι αποτελεί πιθανό στόχο, επομένως θα αυξήσουμε τις περιπολίες τις επόμενες ημέρες»

Ο Βρετανός πρωθυπουργός διέκοψε τις προγραμματισμένες καλοκαιρινές του διακοπές στο Σόμερσετ, μετά από ένα μόλις 24ωρο όταν οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την Καμπούλ τον Αύγουστο. Επέστρεψε λίγο μετά την αποχώρηση των τελευταίων βρετανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν.

To πρωθυπουργικό ζεύγος της ΒρετανίαςΑ.Ρ

Η παραμονή του στη Σκωτία το περασμένο καλοκαίρι παραλίγο να τελειώσει με μία μεγάλη περιπέτεια, καθώς έπεσε στη θάλασσα ενώ έκανε κουπί. Και οι χειμερινές του διακοπές στην Καραϊβική τον οδήγησαν ενώπιον επιτροπής της Βουλής λόγω του αμφιλεγόμενου τρόπου χρηματοδότησης του ταξιδιού.

Η Ισπανία ήταν στην πορτοκαλί λίστα με τους προορισμούς στο εξωτερικό μέχρι τη Δευτέρα, όταν το «σύστημα με τους φωτεινούς σηματοδότες» λόγω κορονοϊού, καταργήθηκε. Οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες καλούνται τώρα να κάνουν ένα τεστ τη δεύτερη μέρα μετά την επιστροφή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Διακοπές εν μέσω «χάους»

Ο Τζόνσον κάνει διακοπές την ώρα που η χώρα του αντιμετωπίζει μία πρωτοφανή κρίση στον τομέα των καυσίμων, δραματικές ελλείψεις σε βασικά αγαθά και μία τεράστια αύξηση στις τιμές ενέργειας που απειλεί το μέσο καταναλωτή.

Ο ίδιος δέχεταιέντονες επικρίσεις από το υπουργικό συμβούλιο για το αυξανόμενο κόστος ζωής που έχει να κάνει και με την αύξηση στις τιμές του φυσικού αερίου. Πολλοί μάλιστα επιρρίπτουν ευθύνες στον Μπόρις Τζόνσον για την έλλειψη συντονισμένης στρατηγικής.

Στέλεχος που διατήρησε την ανωνυμία του πρόσθεσε: «Ειναι σαν να φοράμε γούνινο παλτό, χωρίς παντελόνι – και πλησιάζει ψυχρός χειμώνας» Οι τιμές του φυσικού αερίου, ήδη σε επίπεδα ρεκόρ, είναι πιθανό να αυξηθούν κι άλλο και έρχονται νέες οικολογικές εισφορές.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Περιβάλλοντος Τζορτζ Γιουστίς δήλωσε ότι θα μπορούσαν να γίνουν τροποποιήσεις στις θεωρήσεις για τις βίζες για να καλυφθούν τα κενά εργασίας που προκαλούν προβλήματα στην αλυσίδα εφοδιασμού.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ