Ατυχήματα Covid-19: Παράπλευρη απώλεια τα εγκαύματα για τα παιδιά

“Η πανδημία COVID-19 και η παραμονή στο σπίτι δημιούργησαν αναπόφευκτα μια νέα δυναμική μεταξύ των παιδιών και του κοινωνικού τους περιβάλλοντος. Ένα αποτέλεσμα ήταν ο αυξημένος κίνδυνος εγκαυμάτων που βίωσαν αυτά τα παιδιά”. Αυτά δήλωσε η Δρ. Χριστίνα Γεωργιάδη, συγγραφέας της μελέτης και ερευνητής παιδιατρικής χειρουργικής στο Παιδικό Ουισκόνσιν, στο Μιλγουόκι. “Η κατανόηση συγκεκριμένων παραγόντων που συνέβαλαν θα είναι το κλειδί για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου μελλοντικών τραυματισμών από εγκαύματα καθώς συνεχίζουμε να περιηγούμαστε στο περιβάλλον της πανδημίας”, πρόσθεσε η κα Γεωργιάδη σε δελτίο τύπου της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής (AAP).

Γιατί υπήρξε τέτοια αύξηση στα εγκαύματα;

Πολλά παιδιά έμειναν στο σπίτι καθώς το σχολείο ήταν κλειστό. Ενδεχομένως να ήταν χωρίς επίβλεψη τα παιδιά μερικές φορές. Τα περισσότερα εγκαύματα μεταξύ των παιδιών συμβαίνουν στο σπίτι. Ως εκ τούτου, τα παιδιά που δεν τα παρακολουθούν διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο εγκαυμάτων και άλλων τραυματισμών που σχετίζονται με ατυχήματα. Για τη μελέτη, οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα από εννέα κέντρα τραύματος στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο συνολικός αριθμός των παιδιών που έλαβαν θεραπεία για τραύματα από εγκαύματα αυξήθηκε από 394 το 2019. Πριν από την έναρξη της πανδημίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε 522 το 2020. Αυτό είναι περίπου 33% αύξηση.

Ενώ η μελέτη διαπίστωσε αύξηση όλων των τύπων εγκαυμάτων μεταξύ 2019 και 2020, η μεγαλύτερη αύξηση αφορούσε εγκαύματα από ανοιχτές φωτιές. Αυτά θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν εγκαύματα που σχετίζονται με πυροτεχνήματα. Οι συγγραφείς της μελέτης σημείωσαν ότι τα τραύματα από εγκαύματα αυξήθηκαν τον Ιούλιο, όταν οι τραυματισμοί πυροτεχνημάτων είναι συνηθισμένοι στις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω των διακοπών της Ημέρας της Ανεξαρτησίας. Και επειδή τα επαγγελματικά σόου με πυροτεχνήματα ακυρώθηκαν σε εθνικό επίπεδο το 2020, μπορεί να υπήρξε αύξηση των ερασιτεχνικών πυροτεχνημάτων, οδηγώντας σε αυξημένο κίνδυνο εγκαυμάτων που σχετίζονται με πυροτεχνήματα. Τα ευρήματα παρουσιάζονται σήμερα Κυριακή 10/10 στο εικονικό εθνικό συνέδριο AAP. Τα δεδομένα που παρουσιάζονται στις συνεδριάσεις θεωρούνται συνήθως προκαταρκτικά μέχρι να δημοσιευθούν σε ιατρικό περιοδικό με κριτές.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here