Κακοκαιρία «Αθηνά»: Ανακοινώθηκε έκτακτη χρηματοδότηση 20 εκατ. ευρώ για τη Βόρεια Εύβοια


Μεγάλες καταστροφές στη Βόρεια Εύβοια από τις πλημμύρες που προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση

Έκτακτη χρηματοδότηση 20 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε από την Αγία Αννα ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Χρήστος Τριαντόπουλος.

Όπως δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ θα δοθεί νέα έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 20 εκατ. ευρώ για τη Βόρεια Εύβοια και πρόσθεσε ότι τα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα συνεχίζονται.

«Η Πολιτεία θα είναι δίπλα στους κατοίκους της Βόρειας Εύβοιας και για την αποκατάσταση των ζημιών. Έχουμε ήδη εγκρίνει έκτακτη επιχορήγηση 20 εκατομμυρίων ευρώ», δήλωσε ο κ. Τριαντόπουλος.

Στο έλεος της κακοκαιρίας η πολύπαθη Εύβοια

Αντιμέτωποι με πλημμύρες, αποτέλεσμα της έντονης βροχόπτωσης χθες βράδυ αλλά και συνέπεια της καταστροφικής πυρκαγιάς του καλοκαιριού, βρέθηκαν οι κάτοικοι χωριών στη Βόρειο Εύβοια σήμερα τα ξημερώματα. Οι έντονες βροχοπτώσεις στις περιοχές της Αγίας ‘Αννας, του Αχλαδιού και της Κοτσικιάς, όπως και σε άλλα χωριά της Βόρειας Εύβοιας, άφησαν πίσω τους σημαντικές καταστροφές καθώς χείμαρροι πλημμύρισαν, έγιναν μεγάλες ζημιές στο παραλιακό μέτωπο ενώ οι δρόμοι ήταν αδιάβατοι με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία.

Η εικόνα με το πρώτο φως της ημέρας ήταν δραματική. Εκατοντάδες σπίτια είχαν πλημμυρίσει και μάλιστα μεταφέρθηκαν και ενισχύσεις της πυροσβεστικής στην περιοχή από την Στερεά Ελλάδα για να βοηθήσουν στην άντληση των υδάτων.

Στο σημείο βρέθηκαν από το πρωί της Κυριακής ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος και ο υφυπουργός Ευάγγελος Τουρνάς, για τον βέλτιστο συντονισμό του έργου της τοπικής αυτοδιοίκησης στις περιοχές που επλήγησαν από την ισχυρή βροχόπτωση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ