Ταπεράκι πρωτεΐνη: Ιδέες για να ετοιμάσετε γευστικά ταπεράκια με αρκετή πρωτεΐνη για το γραφείο

Κυριακή σήμερα και μια νέα εβδομάδα μάς χτυπά την πόρτα. Πέρα από χαλάρωση και διασκέδαση, η Κυριακή ανέκαθεν ήταν η ημέρα της προετοιμασίας και της οργάνωσης. Γι’ αυτό και πολλοί ήδη αναρωτιέστε τι να ετοιμάσετε για τα γεύματά σας στο γραφείο. Καλά είναι τα σαντουιτσάκια και το delivery, αλλά κάποιες φορές είναι καλό να έχετε υγιεινές επιλογές στο τάπερ που κουβαλάτε στη δουλειά. Άλλωστε, με τόσα κομψά lunchboxes στην αγορά, είναι κρίμα να μην τα χρησιμοποιείτε. Ωστόσο, είναι δύσκολο να βρείτε γεύματα για το μεσημεριανό σας που να καλύπτουν όλες τις απαιτήσεις σας. Πρέπει να είναι γευστικά, υγιεινά, γεμάτα ενέργεια και να καλύπτουν τις διατροφικές σας ανάγκες σε πρωτεΐνη. Παραδίνεστε τόσο γρήγορα;

Ορίστε κάποιες συμβουλές για να ετοιμάσετε το ιδανικό ταπεράκι για το γραφείο…ή φυσικά για την σχολή, το ταξίδι, την επίσκεψη στους φίλους!

  • Επιλέξτε καθαρή πρωτεΐνη: Μη γεμίσετε το τάπερ με σάλτσες, λίπη και πολύπλοκες υφές. Αντιθέτως, δοκιμάστε άπαχη πρωτεΐνη που μεταφέρεται εύκολα και τρώγεται σε συνδυασμό με πολλά. Για παράδειγμα, γαλοπούλα ή κοτόπουλο κομμένα σε φέτες, μπακαλιάρο ή σολομό, γαρίδες, αυγά βραστά ή ομελέτα.
  • Συνοδέψτε με σαλάτα: Πάντα πρέπει να ικανοποιείτε τις αισθήσεις σας σε κάθε γεύμα. Μην περιορίζεστε στη γεύση, καθώς και το χρώμα αποδεικνύεται ιδιαίτερα σημαντικό. Επιλέξτε πολύχρωμες πιπεριές, μαρούλι και ρόκα, cherry tomatoes και μικρά αγγουράκια στο τάπερ σας. Θα δείτε κι εσείς πως το γεύμα σας ζωντανεύει!
  • Το dressing ξεχωριστά: Μην κάνετε το λάθος και βάλετε το dressing για το γεύμα σας αποβραδίς στο τάπερ. Αντιθέτως, περιμένετε την τελευταία στιγμή. Μάλιστα, είναι ακόμη καλύτερο να τοποθετήσετε τα υγρά στοιχεία σε ξεχωριστό δοχείο. Έτσι, αφενός κάνετε σωστή χρήση και δε λερώνεστε. Αφετέρου, μπορείτε να ελέγξετε την ποσότητα πολύ πιο εύκολα.
  • Συνδυάστε υφές: Ακόμα και η πιο απλή σαλάτα απογειώνεται γευστικά με την προσθήκη λίγων σπόρων, κρουτόν ή έξτρα μυρωδικών. Κόβοντας το αγγουράκι σε ροδέλες και αφήνοντας τη φλούδα, πετυχαίνετε το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα στις υφές. Τριμμένη παρμεζάνα, σύκα που λιώνουν στο στόμα, μαλακή μοτσαρέλα και τραγανά αμύγδαλα. Οι επιλογές είναι πρακτικά αμέτρητες.
  • Ευκολία στη χρήση: Μπορεί να λαχταρήσατε ψαρόσουπα. Όμως σκεφτείτε λίγο πριν την συσκευάσετε για το γραφείο. Τι σας φταίνε οι υπόλοιποι να μυρίζουν την έντονη εσάνς που αναδύεται από το δικό σας ταπεράκι; Αντίθετα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κομμάτια ψαριού μέσα σε μία σαλάτα ή σε μία τορτίγια ολικής. Η ψαρόσουπα καλό είναι να περιμένει μέχρι να επιστρέψετε στο σπίτι.

Πειραματιστείτε με εύκολα και υγιεινά γεύματα. Στην αρχή ίσως σας φανεί δύσκολη η προετοιμασία. Ωστόσο, μετά από λίγο καιρό θα συνειδητοποιήσετε κι εσείς πόσο πιο εύκολη είναι η ζωή σας έτσι!

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here