Τάσος Κουράκης: Πέθανε ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με μακρά πορεία στην πολιτική


Ο Τάσος Κουράκης απεβίωσε το πρωί της Κυριακής, 10 Οκτωβρίου 2021, ηττημένος από την επάρατη νόσο. Έδινε μάχη πολλά χρόνια με τον καρκίνο και τελικά άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα. Υπήρξε αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, ενώ είχε επίσης μακρά επιστημονική και λογοτεχνική πορεία. Γεννημένος το 1948 στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε Ιατρική και είχε κερδίσει τον τίτλο του διδάκτορος στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, ποτέ του δεν επέλεξε να εξασκήσει την Ιατρική ως επάγγελμα. Ήταν ωστόσο ενεργός στην έρευνα και αντικείμενό του υπήρξε η κυτταρογενετική, η προγεννητική διάγνωση και η συμβουλευτική γενετική. Παντρεύτηκε με την αγαπημένη του Κάριν Γραμμενίδου και μαζί απέκτησαν 3 γιους. Η πολιτική κηδεία του Τάσου Κουράκη θα γίνει αύριο Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021 στις 17:30 απέναντι από τα Κοιμητήρια της Θέρμης.

Η Έρση Φωτοπούλου ανακοίνωσε τον θάνατο του Τάσου Κουράκου με ανάρτησή της σήμερα το πρωί. Αξίζει να σημειωθεί πως ο σπουδαίος πολιτικός είχε εγγραφεί στο ΚΚΕ το 1975 και παρέμεινε εκεί έως το 1990. Τότε με τη διάσπαση του κόμματος είχε παρεισφρύσει στον Συνασπισμό και μετέπειτα στο ΣΥΡΙΖΑ. Είχε εκλεγεί δύο φορές δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Θεσσαλονίκης, μαρτυρώντας πόσο αγαπητός ήταν στην κοινότητα. Ανάμεσα στα πολιτικά του επιτεύγματα, που ήταν πολλά, υπήρξε πρόεδρος των επιτροπών κοινοβουλευτικής δεοντολογίας και ευρωπαϊκών υποθέσεων της Βουλής. Από τα φοιτητικά του χρόνια, ανελλιπώς εξέφραζε τις πεποιθήσεις του με θέρμη και είχε μεστό, ήρεμο και κατασταλαγμένο λόγο. Αυτό ήταν κάτι που όλοι του αναγνώριζαν, ακόμα και οι πολιτικοί του αντίπαλοι.

Ο Τάσος Κουράκης υπήρξε ένα λαμπρό μυαλό τόσο στην επιστημονική του ζωή, όσο και στην πολιτική του σταδιοδρομία. Είναι άξιον σεβασμού το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της ζωής του είχε δώσει 300 διαλέξεις τουλάχιστον. Εκτός από θέματα που άπτονται της Υγείας, της Παιδείας και του Περιβάλλοντος, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έτρεφε για ζητήματα που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων. Πίστευε σε μία καλύτερη, δικαιότερη κοινωνία και αγωνίστηκε σκληρά για να τα καταφέρει.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ