Αμύγδαλα υπερκατανάλωση: Από τι κινδυνεύουμε εάν φάμε πάρα πολλά αμύγδαλα;

Όλοι πιστεύουμε ότι τα αμύγδαλα είναι οι καλύτεροι φίλοι μας. Τα θεωρούμε εξαιρετικό σνακ και τα προτιμούμε έναντι άλλων πιο παχυντικών τροφών. Σίγουρα είναι υγιεινά τα αμύγδαλα, αλλά τι γίνεται αν υπερβάλλετε ως προς την ποσότητα; Υπάρχει επιβλαβής επίδραση από την κατανάλωση αμυγδάλων περισσότερο από όσο πρέπει; Όπως με το καθετί, θα πρέπει να υπάρχει μέτρο στην κατανάλωση αμυγδάλων. Όσο γευστικά και αν είναι, δείτε ορισμένα από τα αρνητικά επακόλουθα της υπερβολικής κατανάλωσης αμυγδάλου.

Τρώτε πολλά αμύγδαλα;

  • Εάν καταναλώνετε πολλά αμύγδαλα, μπορεί να σας προκαλέσει δυσκοιλιότητα, φούσκωμα και αναστάτωση στο στομάχι σας. Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχουν πολλές φυτικές ίνες στα αμύγδαλα και το σώμα σας δεν έχει συνηθίσει να καταναλώνει τόσο πολύ. Εάν αυξηθεί η πρόσληψη φυτικών ινών, μπορείτε επίσης να αυξήσετε την πρόσληψη νερού για να αντιμετωπίσετε την κατάσταση. Ωστόσο, το καλύτερο είναι να αποφύγετε μια υπερβολική δόση αμυγδάλου
  • 100 γραμμάρια (μισό φλιτζάνι) αμύγδαλα περιέχουν 25 mg βιταμίνης Ε. Οι ημερήσιες ανάγκες σας σε βιταμίνη είναι 15 mg. Τώρα, φανταστείτε την ποσότητα που καταναλώνετε εάν φάτε μια κούπα αμύγδαλα. Πάνω από τρεις φορές την καθημερινή σας ανάγκη! Αυτό μπορεί να είναι καλό και μπορεί να μην παρουσιάζει παρενέργειες εάν δεν συμπληρώνεται με άλλες πηγές της βιταμίνης, όπως αυγά, δημητριακά ολικής αλέσεως και σπανάκι. Ωστόσο, εάν είναι, μπορεί να εμφανίσετε διάρροια, αδυναμία και θολή όραση
  • Τα αμύγδαλα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και θερμίδες. Περίπου 100 γραμμάρια αμύγδαλα θα σας δώσουν 50 γραμμάρια λίπους. Ένα μεγάλο μέρος αυτού είναι μονοακόρεστα λίπη, τα οποία είναι υγιή για την καρδιά. Αλλά αν ο τρόπος ζωής σας είναι καθιστικός και δεν κινείστε πολύ για να κάψετε τις θερμίδες που παίρνετε μέσω των αμυγδάλων, μπορεί να οδηγήσει σε εναπόθεση λίπους στο σώμα σας.
  • Οι πέτρες στα νεφρά μπορεί να είναι ένα πρόβλημα υγείας που μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος αν καταναλωθούν πάρα πολλά αμύγδαλα. Οι πέτρες στα νεφρά σχηματίζονται όταν υπάρχει υψηλό επίπεδο οξαλικών ασβεστίου στο σώμα και δεν εκκρίνεται. Τα αμύγδαλα, από τη μία, είναι πλούσια σε οξαλικά. Θα εκπλαγείτε όταν μάθετε ότι τα επίπεδα οξαλικών μέσω των ξηρών καρπών απορροφώνται καλύτερα από το σώμα από οποιαδήποτε άλλη πηγή τροφής. Τούτου λεχθέντος, ο κίνδυνος εμφάνισης επώδυνων λίθων στα νεφρά και προβλημάτων της ουροδόχου κύστης θα σας κρατήσει μακριά από το να έχετε πάρα πολλά αμύγδαλα εν κινήσει. Πρέπει να ασκείται μετριοπάθεια, ειδικά για εκείνους που είναι επιρρεπείς σε νεφρικά προβλήματα, έχουν ιστορικό πέτρας στα νεφρά ή προβλήματα εγκράτειας.

Εάν λοιπόν δεν θέλετε να έρθετε αντιμέτωποι με αυτές τις αρνητικές συνέπειες της υπερκατανάλωσης αμυγδάλων, περιοριστείτε στο 1/3 φλιτζανιού ή αλλιώς σε 40 γραμμάρια αμύγδαλα.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here