Σφυροκόπημα Τσίπρα κατά Μητσοτάκη, μέσω… Αυστρίας για στημένες δημοσκοπήσεις


ΣΥΡΙΖΑ: Δεν είναι κάτι ασυνήθιστο το να επηρεάζεται η πολιτική ζωή της χώρας από τις εξελίξεις στην Ευρώπη και ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει προειδοποιητικές βολές.

Είναι, όμως, πρωτόγνωρο ένα κόμμα της αντιπολίτευσης να «σφυροκοπάει» την κυβέρνηση με αφορμή ένα σκάνδαλο που ξέσπασε σε ένα άλλο σημείο της «Γηραιάς Ηπείρου» και οδήγησε σε παραίτηση τον επικεφαλής της εκεί κυβέρνησης.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, θεωρούν ότι τα όσα συνέβησαν στην Αυστρία με τις στημένες δημοσκοπήσεις και οδήγησαν τον «ομόσταβλο» του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, Σεμπάστιαν Κουρτς, μακριά από τη Καγκελαρία, είναι μία «σταγόνα στον ωκεανό» μπροστά στα αντίστοιχα που γίνονται στην Ελλάδα. Έτσι, δεν είναι καθόλου περίεργο που ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να επιτεθεί στον πρωθυπουργό μέσω Βιέννης, με την Κουμουνδούρου να προειδοποιεί το Μέγαρο Μαξίμου για νέες «αποκαλύψεις».

Δεν είναι κρυφό ότι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πιστεύουν ότι οι δημοσκοπήσεις δεν αποτυπώνουν την πραγματική εικόνα της στιγμής. Σε καμία, όμως, περίπτωση από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν χρεώνουν «δόλο» στις περισσότερες εξ αυτών. Γνωρίζουν, άλλωστε, πολύ καλά ότι ένα μεγάλο κομμάτι των ψηφοφόρων τους εκδηλώνεται στις κάλπες, όχι στις έρευνες κοινής γνώμης.

Ο λόγος που η Κουμουνδούρου και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας είναι εξοργισμένοι με το Μέγαρο Μαξίμου, σε σημείο που να συσχετίζουν ανοιχτά τα όσα διαδραματίζονται στην Αυστρία με τη χώρα μας, έχει ονοματεπώνυμο. Ονομάζεται «Opinion Poll». Εμφανίζεται ως εταιρία δημοσκοπήσεων με έρευνες οι οποίες δείχνουν συντριπτική υπεροχή του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας – κάτι που δείχνουν σε μικρότερο βαθμό και οι έρευνες των άλλων εταιριών.

Τι είναι, λοιπόν, αυτό που έχει κάνει έξαλλο τον ΣΥΡΙΖΑ; Το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης της εν λόγω εταιρίας -σύμφωνα με τα έγγραφα που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση στη Βουλή- μέσω άλλης εταιρίας του συνδεδεμένης με τη δημοσκοπική, έλαβε με απευθείας ανάθεση 270.000 ευρώ από το Δημόσιο για έργο «αμφιβόλου σκοπιμότητας». Αυτός είναι και ο λόγος που από τη Κουμουνδούρου έχουν μετατρέψει σε «παντιέρα» το σκάνδαλο Κουτρτς, καθώς θεωρούν ότι οι δύο αυτές ιστορίες μοιάζουν πάρα, μα πάρα πολύ.

Μάλιστα, χρεώνουν απευθείας στον πρωθυπουργό το ότι ακόμα δεν έχει συγκληθεί η Επιτροπή Διαφάνειας της Βουλής προκειμένου να εξετάσει τα στοιχεία που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση, θεωρώντας ότι παραβιάζει τον νόμο. Μάλιστα, αναφέρουν ότι «μπλοκάρει» επί της ουσίας τον έλεγχο δημοσκοπήσεων, που κατά τη γνώμης τους «εξόφθαλμα παραβιάζουν κάθε όριο αξιοπιστίας και κοινής λογικής».

Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τη λεγόμενη «Λίστα Πέτσα», μέσω της οποίας διοχετεύτηκαν προς τα ΜΜΕ μεγάλα ποσά για την προώθηση των δράσεων κατά της πανδημίας κατά το πρώτο λοκ ντάουν, οδήγησαν τον Αλέξη Τσίπρα στο να εξαπολύσει μία ιδιαίτερα σφοδρή επίθεση σε βάρος του πρωθυπουργού, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό σε γνωστό κοινωνικό δίκτυο.

«”Είναι η Ελλάδα μία «μικρή Αυστρία του Κουρτς;”. Το πιθανότερο είναι ότι η Αυστρία του Κουρτς είναι μία “μικρή Ελλάδα του Μητσοτάκη” και του πλέγματος διαφθοράς που έχει δημιουργήσει γύρω του», έγραψε -ανάμεσα σε άλλα- ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ανέφερε, επίσης, πως «ο Έλληνας ομιλητής της βράβευσης Κουρτς, (σ.σ. εννοεί τον Κ.Μητσοτάκη) συνεχίζει να απολαμβάνει τον τίτλο του Μωυσή και του τσιτάχ από εγχώρια ΜΜΕ που έχουν λάβει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από τη Λίστα Πέτσα», υποστηρίζοντας ότι «Ο Σεμπάστιαν Κουρτς απλά προσπάθησε να τον αντιγράψει…».

Ένα άλλο ενδιαφέρον σημείο της όλης ιστορίας, είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιεί τη κυβέρνηση με νέες αποκαλύψεις για τις τριγωνικές σχέσεις ανάμεσα σε ιδιοκτήτες εταιριών δημοσκοπήσεων και το Μέγαρο Μαξίμου. « Και να φανταστείτε είμαστε ακόμη στην αρχή. Τα καλύτερα έπονται…​», ήταν οι τελευταίες δύο προτάσεις στην απάντηση που έδωσε, χθες, προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος.

Από τα παραπάνω καθίσταται απόλυτα σαφές ότι η Κουμουνδούρου όχι μόνο δεν θα παρατήσει την υπόθεση, αλλά αντίθετα σκοπεύει να πιέσει ακόμα περισσότερο. Όχι μόνο με το αίτημα για σύγκληση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για το θέμα της Opion Poll, αλλά ενδεχομένως και με επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ