Ηράκλειο: Χωρίς σχολική στέγη περίπου 380 μαθητές – Ζητούν λύση οι γονείς


Ηράκλειο: Οι γονείς περίπου 380 μαθητών οι οποίοι έχουν βρεθεί χωρίς σχολική στέγη ζητούν λύση στο πρόβλημα που προέκυψε λόγω του σεισμού

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Δευτέρας, στο δημαρχείο Ηρακλείου γονείς των μαθητών των συστεγαζόμενων 24ου και 31ου Δημοτικών σχολείων καθώς το κτίριο όπου στεγάζονται κρίθηκε ακατάλληλο μέχρι την επισκευή του, μετά τον καταστροφικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου.

Οι γονείς περίπου 380 μαθητών οι οποίοι έχουν βρεθεί χωρίς σχολική στέγη ζητούν λύση στο πρόβλημα που προέκυψε λόγω του σεισμού, καθώς αφού το πέτρινο κτίριο και τρεις ακόμη αίθουσες κρίθηκαν ακατάλληλες δεν υπάρχει πλέον ο χώρος για να κάνουν μάθημα οι μαθητές και των δύο σχολείων.

Οι δύο λύσεις που προτάθηκαν είτε για τηλεκπαίδευση στο ένα σχολείο και δια ζώσης εκπαίδευση για το άλλο, εναλλάξ ανά εβδομάδα είτε πρωινή και απογευματινή δια ζώσης εκπαίδευση εναλλάξ για τα δύο σχολεία, δεν ικανοποιούν τους γονείς καθώς δημιουργούν σοβαρές δυσλειτουργίες στην εργασία τους και τον οικογενειακό προγραμματισμό.

«Μετά από ενάμιση χρόνο καραντίνας και με την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί τα παιδιά μας θεωρώ προσβλητικό το να μας προτείνουν τηλεκπαίδευση. Η τηλεκπαίδευση γινόταν κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες που οι γονείς βρίσκονταν είτε σε καθεστώς τηλεργασίας είτε σε πλήρη αναστολή και υπήρχε και μια μέριμνα και φροντίδα των παιδιών», δήλωσε στο Creta24 η κυρία Ευαγγελία Σταυρακάκη μητέρα δύο μαθητών του 31ου δημοτικού σχολείου και συμπλήρωσε πως και η δεύτερη λύση με την απογευματινή δια ζώσης εκπαίδευση δε είναι εφικτή καθώς οι περισσότεροι γονείς εργάζονται κανονικά.

Μιλώντας στο Creta24, η Διευθύντρια του 24ου Δημοτικού Σχολείου Αναστασία Αράπογλου, ανέφερε πως μετά τον καταστροφικό σεισμό έγιναν 5 έλεγχοι από κλιμάκιο του Δήμου και των ΚΤΥΠ. «Το σχολείο χαρακτηρίστηκε κίτρινο και αυτό το μάθαμε την περασμένη Πέμπτη. Περιμέναμε να δούμε πως θα λειτουργήσουμε. Την Παρασκευή, είχαμε μια συνάντηση με τον κύριο Αναστασάκη, την κ. Αρχοντάκη και τον Διευθυντή Εκπαίδευσης και προτάθηκε από το δήμο, η λειτουργία του σχολείου πρωί – απόγευμα».

Σύμφωνα με την κυρία Αράπογλου, αυτό βρήκε σθεναρή αντίσταση, από τους γονείς, γιατί όλος ο οικογενειακός προγραμματισμός βγαίνει εκτός. «Μας προτάθηκε να κάνουμε τις δικές μας προτάσεις, έγινε Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων το Σάββατο, που δεν κατέληξε πουθενά, γιατί οι γονείς δεν δέχθηκαν καμία λύση».

Έπειτα, όπως μας ενημέρωσε η κα. Αράπογλου, παραιτήθηκε το Δ.Σ. των Συλλόγων και έπειτα συγκροτήθηκε μια Επιτροπή Αγώνα, η οποία θα επισκεπτόταν το μεσημέρι της Δευτέρας την αντιδήμαρχο Παιδείας Στέλλα Αρχοντάκη. «Γνωρίζουμε ότι θα έρθουν κάποια κοντέινερ, αλλά νομίζω ότι η καλύτερη λύση θα είναι η μετεγκατάσταση του ενός σχολείου και αυτό που προέχει είναι άμεσα να ξεκινήσει η δια ζώσης εκπαίδευση».

Οι γονείς ζήτησαν να βρεθεί άμεσα μια ρεαλιστική λύση και τα παιδιά να επιστρέψουν άμεσα στην δια ζώσης πρωινή εκπαίδευση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ