Δημοσκόπηση: Πού κυμαίνεται η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – Πώς κρίνουν την αμυντική συμφωνία


Δημοσκόπηση: Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 34,8% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ – Τι λένε οι πολίτες για την αμυντική συμφωνία με την Γαλλία

Στο 12,8% βρίσκεται η διαφορά Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την νέα δημοσκόπηση της Marc, για λογαριασμό της τηλεόρασης του ANT1. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μεταξύ 6 και 8 Οκτωβρίου σε 1.007 νοικοκυριά.

Στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 34,8% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 6,3%, το ΚΚΕ με 5,6%, η Ελληνική Λύση με 4,4% και το ΜέΡΑ 25 με 2,7%. Άλλο κόμμα βρίσκεται στο 5,4% και άκυρο-λευκό 2,7%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός παραμένει με υψηλό ποσοστό ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνοντας 50,4% με τον Αλέξη Τσίπρα να ακολουθεί με 28.2%. Το 21,4% δεν απάντησε στην ερώτηση.

Με «καλό μάτι» βλέπουν οι πολίτες την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας με το 53% να την χαρακτηρίζει θετικά και το 22,1% μάλλον θετικά. Από την άλλη πλευρά Το 12,1% βλέπει την συμφωνία αρνητικά και το 7,5% μάλλον αρνητικά, ενώ το 5,2% δεν απάντησε

Αναφορικά με την διαγραφή του Κωνσταντίνου Μποδάνου οι πολίτες στο 70,3% συμφωνούν πως ήταν σωστή απόφαση, ενώ το 6,5 μάλλον σωστή. Ως λάθος απόφαση την χαρακτηρίζει το 8,6% και μάλλον λάθος το 2,9%. Στο ίδιο ερώτημα οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας κρίνουν σωστή την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την διαγραφή Μπογδάνου, έναντι 15,8% που την κρίνει λανθασμένη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ