«Χαϊδεύει τα αφτιά» των αξιωματικών του ο Ακάρ: Μάταιη προσπάθεια στρατιωτικής υπεροχής της Ελλάδας


«Πρέπει να γνωρίζουν ότι πρόκειται για μάταιες προσπάθειες και ότι δεν μπορούν να αποκτήσουν υπεροχή έναντι της Τουρκίας με τέτοιες ενέργειες και τέτοια ρητορική», ανέφερε ο Χουλουσί Ακάρ

Να υποβαθμίσει το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας, που δίνει στη χώρα μας σαφέστατη υπεροχή στο Αιγαίο, θέλησε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος μίλησε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης με τους αρχηγούς των τριών στρατιωτικών σωμάτων.

«Πρέπει να γνωρίζουν ότι πρόκειται για μάταιες προσπάθειες και ότι δεν μπορούν να αποκτήσουν υπεροχή έναντι της Τουρκίας με τέτοιες ενέργειες και τέτοια ρητορική», ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, υποστηρίζοντας ότι ότι ορισμένοι πολιτικοί στην Ελλάδα προσπαθούν να κλιμακώσουν την ένταση.

Ο Χουλουσί Ακάρ θέλοντας να ενισχύσει την εικόνα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην στρατιωτική ηγεσία ανέφερε ότι η Τουρκία έχει αποκτήσει μεγαλύτερη σφαίρα επιρροής, λόγω των επιλογών του Τούρκου προέδρου

Αναφερόμενος στα προβλήματα με την Ελλάδα στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο, ο Ακάρ επανέλαβε σύμφωνα με την ΕΡΤ:

«Θέλουμε τα προβλήματα με την Ελλάδα να επιλυθούν στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, με την εξεύρεση πολιτικών λύσεων μέσω διαλόγου και στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας. Οι λαοί των δύο πλευρών πρέπει να ζουν με ασφάλεια και ευημερία σε ένα περιβάλλον ειρήνης και ηρεμίας. Αυτή είναι η ειλικρινής μας άποψη, η επιθυμία μας.

Οι πολιτικοί κλιμακώνουν την ένταση με τις επιθετικές τους ενέργειες και δηλώσεις για να διαταράξουν τις διμερείς σχέσεις, αντί να βρουν λύσεις ορθολογικές και λογικές στα προβλήματα.

Οι δηλώσεις υψηλόβαθμων πολιτικών στην Ελλάδα είναι παράλογες και αβάσιμες. Δεν ταιριάζουν με το διεθνές δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας. Πρέπει να γνωρίζουν ότι πρόκειται για μάταιες προσπάθειες και ότι δεν μπορούν να αποκτήσουν υπεροχή έναντι της Τουρκίας με τέτοιες ενέργειες και τέτοια ρητορική».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ