Κορωνοϊός αντισώματα μελέτη: Ακόμη και μετά από ήπια μόλυνση, τα αντισώματα επιμένουν έως και έξι μήνες

Μια μελέτη του Michigan Medicine διαπίστωσε ότι οι περισσότεροι ασθενείς με ήπιες λοιμώξεις COVID-19 παρήγαγαν αντισώματα που παρέμειναν και παρείχαν προστασία για έως και έξι μήνες μετά την πρώτη μόλυνση. Οι ερευνητές ανέλυσαν σχεδόν 130 άτομα με νόσο COVID-19 επιβεβαιωμένη με PCR μεταξύ τριών και έξι μηνών μετά την αρχική μόλυνση. Τρεις ασθενείς νοσηλεύτηκαν, ενώ οι υπόλοιποι αντιμετωπίστηκαν ως εξωτερικοί ασθενείς και παρουσίασαν ήπια συμπτώματα που περιλαμβάνουν πονοκεφάλους, ρίγη και απώλεια γεύσης ή οσμής. Τα αποτελέσματα, που δημοσιεύθηκαν στο Microbiology Spectrum, αποκαλύπτουν ότι περίπου το 90% των συμμετεχόντων παρήγαγαν αντισώματα έναντι των πρωτεϊνών ακίδας και νουκλεοκαψιδίου του ιού και σε όλους εκτός από έναν τα αντισώματα επέμειναν κατά την παρακολούθηση.

“Προηγουμένως, υπήρχε μεγάλη ανησυχία ότι μόνο εκείνοι με σοβαρή νόσηση COVID-19 παρήγαγαν ισχυρές ανοσολογικές αποκρίσεις”, δήλωσε ο Charles Schuler, M.D., επικεφαλής συγγραφέας της εργασίας και κλινικός βοηθός καθηγητής Αλλεργίας και Ανοσολογίας στο Michigan Medicine. “Δείχνουμε ότι τα άτομα με ήπιες λοιμώξεις COVID-19 τα πήγαν πολύ καλά μετά τη μόλυνσή τους, ανέπτυξαν αντισώματα και τα διατήρησαν”. Ωστόσο, ο καθηγητής επισημαίνει ότι η επίτευξη φυσικής ασυλίας με την αναβολή του εμβολιασμού υπέρ της μόλυνσης δεν είναι η λύση, καθώς η έκθεση στον ιό και η νόσηση θέτει σε κίνδυνο τον εαυτό σας και τους άλλους. Κατά τη διάρκεια της περιόδου παρατήρησης, κανένα από τα άτομα που παρήγαγαν αντισώματα δεν μολύνθηκε εκ νέου, σε σύγκριση με 15 ασθενείς με αρνητικά αντισώματα. Η ομάδα του Schuler διαπίστωσε επίσης ότι η ικανότητα των αντισωμάτων να εξουδετερώνουν τον COVID-19 δεν διέφερε σημαντικά από την πρώτη επίσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε τρεις μήνες μετά τη μόλυνση, στη δεύτερη επίσκεψη στους έξι μήνες.

“Ενώ ορισμένες μελέτες έχουν υποδείξει ότι τα αντισώματα κατά του COVID-19 μειώνονται με την πάροδο του χρόνου, αυτά τα ευρήματα παρέχουν ισχυρές προοπτικές αποδείξεις για μακροπρόθεσμη ανοσία σε όσους παράγουν ανοσολογική απόκριση σε ήπιες λοιμώξεις”, δήλωσε ο James Baker Jr., MD, ανώτερος συγγραφέας της μελέτης και ιδρυτικός διευθυντής του Mary H. Weiser Food Allergy Center at Michigan Medicine. “Από όσο γνωρίζουμε, αυτή είναι η πρώτη προοπτική μελέτη που καταδεικνύει μια τέτοια μείωση του κινδύνου για κλινική επανεμφάνιση του ιου στον συγκεκριμένο τύπο πληθυσμού”.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here