Παραμένει επικεφαλής του ΔΝΤ η Γκεοργκίεβα: «Αθώα λόγω αμφιβολιών»


Παραμένει επικεφαλής του ΔΝΤ η Γενική Διευθύντρια Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, καθώς το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Ταμείου έκρινε πως τα στοιχεία που ερεύνησε δεν απέδειξαν οριστικά ότι έπαιξε ακατάλληλο ρόλο στην Έκθεση Doing Business 2018 της Παγκόσμιας Τράπεζας, μεροληπτώντας υπέρ της Κίνας.

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ συνεδρίασε χθες για να ολοκληρώσει την ανασκόπηση του θέματος που έθεσε η έρευνα της WilmerHale για την έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας Doing Business 2018. Αυτή ήταν η όγδοη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου σχετικά με αυτό το θέμα, ως μέρος της δέσμευσης του Εκτελεστικού Συμβουλίου για ενδελεχή, αντικειμενική και έγκαιρη έρευνα.

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο θεώρησε ότι οι πληροφορίες που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της έρευνας του δεν απέδειξαν οριστικά ότι η Γενική Διευθύντρια Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα έπαιξε ακατάλληλο ρόλο όσον αφορά στην Έκθεση Doing Business 2018 όταν ήταν Διευθύνουσα Σύμβουλος της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Εξετάζοντας όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν, το Εκτελεστικό Συμβούλιο επιβεβαίωσε την πλήρη εμπιστοσύνη του στην ηγεσία της Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα και ην ικανότητά της να συνεχίσει να εκτελεί αποτελεσματικά τα καθήκοντά της. Το Διοικητικό Συμβούλιο ανακοίνωσε πως εμπιστεύεται τη δέσμευση της Γκεοργκίεβα να διατηρήσει τα υψηλότερα πρότυπα διακυβέρνησης και ακεραιότητας στο ΔΝΤ.

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο επανέλαβε επίσης τη δική του δέσμευση να υποστηρίξει την Γενική Διευθύντρια στη διατήρηση των υψηλότερων προτύπων διακυβέρνησης και ακεραιότητας ως προς τα δεδομένα, την έρευνα και τις δραστηριότητες του ΔΝΤ και ξεκαθάρισε πως έχει εμπιστοσύνη στην αμεροληψία και την αναλυτική αριστεία του προσωπικού του ΔΝΤ και στους αποτελεσματικούς διαύλους καταγγελίας, διαφωνίας και λογοδοσίας του Ταμείου.

«Το Εκτελεστικό Συμβούλιο ανυπομονεί να συνεχίσει την συνεργασία με την Γενική Διευθύντρια Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, την υπόλοιπη διοικητική ομάδα και το αφοσιωμένο προσωπικό του ΔΝΤ για την αντιμετώπιση των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία και οι χώρες μέλη του ΔΝΤ», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ