Πέριξ των 57.000 δολάριων το Bitcoin


Μέχρι τα 57.800 δολάρια αναρριχήθηκε σήμερα η τιμή του Bitcoin , συνεχίζοντας την άνοδο της προηγουμένης εβδομάδος.

Σήμερα το κρυπτονόμισμα κινείται πιο νευρικά στον απόηχο των χθεσινών δηλώσεων του επικεφαλής της JPMorgan Chase Τζέιμι Ντάιμον ο οποίος μιλώντας στο CNBC δήλωσε πως το Βitcoin είναι «άχρηστο».

«Το Βitcoin είναι άχρηστο. Ωστόσο, οι πελάτες μας είναι ενήλικες. Διαφωνούν. Και αυτό διαμορφώνει τις αγορές. Δεν μπορούμε να τους ελέγξουμε αν θέλουν να αγοράσουν Bitcoin, αλλά μπορούμε να τους δώσουμε νόμιμη, και όσο το δυνατόν πιο καθαρή πρόσβαση», ανέφερε.

Η ταχύτητα της ανόδου του κρυπτονομίσματος από τα 55.000 δολάρια στα 57.000 δολάρια αποδίδεται σε κλείσιμο θέσεων επενδυτών που είχαν ποντάρει στην πτώση του (short squeeze) Bitcoin.

Πιθανολογείται πως το αγοραστικό ενδιαφέρον έχει τροφοδοτηθεί από την λιγότερο εχθρική στάση των εποπτικών αρχών των ΗΠΑ προς την αγορά των crypto, στην ανακοίνωση πως επενδυτές όπως το Soros Fund Management προχωρούν σε τοποθετήσεις σε κρυπτονομίσματα, αλλά και από την είδηση πως δημιουργούνται διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF’s) με κρυπτονομίσματα.

Ήδη η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ ενέκρινε ένα ETF με την ονομασία Volt Bitcoin Revolution. Αυτό παρέχει στους επενδυτές έμμεση έκθεση στο Bitcoin, καθώς αποτελείται από 30 εταιρείες που κατέχουν ένα σημαντικό μέρος του κρυπτονομίσματος στους ισολογισμούς τους.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ