Θεσσαλονίκη: Έκρυψε σε κάδο τον δίσκο με πορνογραφικό υλικό παιδιών κάτω των 12 ετών

Μέσα σε έναν κάδο απορριμμάτων που ήταν γεμάτος με χαρτιά είχε κρύψει επιμελώς σκληρό δίσκο με σοκαριστικό υλικό παιδικής πορνογραφίας ένας 36χρονος από τη Θεσσαλονίκη

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έκαναν φύλλο και φτερό το σπίτι του, μέχρι που τελικά εντόπισαν την κρυψώνα του. Ο συλληφθείς χρησιμοποιούσε 17 διαφορετικά ηλεκτρονικά ίχνη για να αποκτά βίντεο με υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 36χρονος άνεργος είχε στην κατοχή του υλικό με παιδάκια κάτω των 12 ετών. Η αστυνομική επιχείρηση είχε την κωδική ονομασία «UncoverII» και είχε στόχο τη σύλληψη παιδόφιλων.

Μετά από πολύμηνη διαδικτυακή έρευνα και ψηφιακή ανάλυση ψηφιακών δεδομένων, με τη χρήση ειδικών λογισμικών προγραμμάτων, εντοπίστηκε ο 36χρονος από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος κατείχε και είχε προς διαμοιρασμό τουλάχιστον 337 αρχεία με περιεχόμενο πορνογραφίας ανηλίκων.

Ακολούθησε ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων και των ψηφιακών δεδομένων, κατά την οποία προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη εμπίπτουν στο πεδίο αρμοδιότητας ελληνικών εταιρειών παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και τηλεφωνίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, «τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Μετά από αλληλογραφία με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και από την περαιτέρω αστυνομική προανάκριση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του εμπλεκόμενου ημεδαπού και προέκυψε ο τόπος κατοικίας του σε περιοχή της Βόρειας Ελλάδας.

Κατόπιν των ανωτέρω, η δικογραφία που σχηματίστηκε διαβιβάστηκε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, αστυνομικοί της οποίας μετέβησαν στην οικία του ημεδαπού και προέκυψε η εμπλοκή του στην υπόθεση.

Συγκεκριμένα, κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 σκληροί δίσκοι, από τους οποίους ο ένας επιμελώς κρυμμένος, κινητό τηλέφωνο και κάρτα sim.

Από την περαιτέρω επιτόπια έρευνα στα ψηφιακά πειστήρια, βρέθηκαν πλήθος αρχείων (φωτογραφίες και βίντεο) πορνογραφίας ανηλίκων και ως εκ τούτου ο ημεδαπός συνελήφθη.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε από τον αρμόδιο Εισαγγελέα σε Ανακριτή».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here