Σεξ δέρμα: Βάλε περισσότερο σεξ στη ρουτίνα ομορφιάς σου


Η αύξηση των ορμονών οιστρογόνων μέσω του οργασμού, καθώς και η σωματική δραστηριότητα που εμπλέκεται στο σεξ, μπορεί να προωθήσει την υγεία του δέρματος, των μαλλιών σου και να είναι το “όπλο” σου για υγιή γήρανση.

Ειδικότερα,

  • Το σεξ προάγει τη ζωτικότητα του δέρματος και των μαλλιών.

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες που είναι σεξουαλικά ενεργές (συμπεριλαμβανομένου του σόλο σεξ) τείνουν να έχουν υψηλότερα επίπεδα οιστρογόνων αφού τα επίπεδα ορμονών αυξάνονται κατά τη διάρκεια του οργασμού. Τα οιστρογόνα είναι βασικά για τη φυσιολογική λειτουργία του δέρματος, των αιμοφόρων αγγείων, των θυλάκων των τριχών, των λιπαρών αδένων και των μελανοκυττάρων (γνωστά και ως κύτταρα που παράγουν χρωστική ουσία). Παίζουν επίσης ρόλο στην υποστήριξη της φυσιολογικής λειτουργίας του φραγμού του δέρματος, στη διατήρηση της ενυδάτωσης, την αποτροπή της παραγωγής λιπαρών αδένων, τη βελτίωση της επούλωσης των πληγών και τη ρύθμιση της φλεγμονής.

  • Το σεξ μπορεί να σου χαρίσει μία νεανική κι ελαστική επιδερμίδα.

Τα οιστρογόνα αυξάνουν την παραγωγή κολλαγόνου και υαλουρονικού οξέος, δίνοντας στο δέρμα νεανική και ελαστική όψη. Επιπλέον, οι οργασμοί απελευθερώνουν οξυτοκίνη, η οποία μειώνει τα επίπεδα άγχους. Λιγότερη κορτιζόλη οδηγεί σε λιγότερη διάσπαση κολλαγόνου και ελαστίνης, οδηγώντας σε λιγότερες ρυτίδες στο δέρμα. Μια μελέτη σε περισσότερους από 3.000 άνδρες και γυναίκες διαπίστωσε ότι όσοι έκαναν σεξ τρεις φορές την εβδομάδα φαινόντουσαν επτά έως 12 χρόνια νεότεροι από την πραγματική τους ηλικία.

  • Το σεξ μπορεί να προωθήσει την ανάπτυξη των μαλλιών.

Όχι μόνο ενισχύουν το δέρμα, αλλά τα οιστρογόνα βοηθούν επίσης να διατηρήσετε τα μαλλιά σας στη φάση ανάπτυξης (αναγέννησης). Ενώ οι μελέτες δεν εξετάζουν τις επιδράσεις του σεξ στην ανάπτυξη των μαλλιών, οι έγκυες γυναίκες που έχουν αυξημένα επίπεδα οιστρογόνων έχει αποδειχθεί ότι έχουν πιο πυκνά και πλούσια μαλλιά.

  • Το σεξ μειώνει το άγχος, το οποίο μπορεί να μειώσει την ακμή.

Έρευνες έχουν δείξει ότι τα ζευγάρια που απολαμβάνουν ασφαλές και συναινετικό σεξ έχουν χαμηλότερα επίπεδα άγχους. Όταν οι άνθρωποι είναι αγχωμένοι, ο άξονας υποθαλάμου-υπόφυσης-επινεφριδίων (HPA) απελευθερώνει την ορμόνη κορτικοτροπίνη (CRH) που αυξάνει την παραγωγή και την ανάπτυξη των λιπαρών αδένων, καθώς και τη φλεγμονή, δύο από τους κύριους συντελεστές στο σχηματισμό ακμής. Με άλλα λόγια, η διαχείριση του στρες μπορεί να μειώσει την πιθανότητα εμφάνισης “εκρήξεων” που προκαλούνται από το άγχος.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ