«Αναβιώνει» στο Εφετείο η δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη


Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης δολοφονίας της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη, τον Οκτώβριο του 2017 στο Β´ νεκροταφείο της Αθήνας.

Το θύμα είχε δεχτεί 14 μαχαιριές από τον 61χρονο σήμερα Μανώλη Σοροπίδη, ο οποίος σε πρώτο βαθμό κρίθηκε ένοχος για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της ληστείας με ιδιαίτερη σκληρότητα, καθώς και για τα πλημμελήματα της παράνομης οπλοχρησίας και της παράνομης οπλοφορίας και καταδικάστηκε σε δυο φορές ισόβια.

Υπενθυμίζεται, ότι ο κατηγορούμενος κατά τη διάρκεια των δικαστικών ερευνών που διενεργήθηκαν για την υπόθεση, είχε υποστηρίξει πως είχε πάει στο νεκροταφείο για να κλέψει, όταν είδε την 32χρονη Δώρα και την απείλησε με μαχαίρι για την κλέψει. Η γυναίκα φαίνεται πως αντιστάθηκε κι εκείνος της επιτέθηκε και την μαχαίρωσε με μανία μέχρι θανάτου. Μετά το έγκλημα, της αφαίρεσε την τσάντα και κατευθύνθηκε σε περιοχή του κέντρου, όπου πούλησε το κινητό της για 20 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, που διενεργήθηκε για την υπόθεση, ο κατηγορούμενος έκανε στροφή στους ισχυρισμούς του, υποστηρίζοντας πως οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας της νεαρής γυναίκας είναι άλλοι. Ειδικότερα, αναφέρθηκε σε δικηγόρο τον οποίο είχε συναντήσει τυχαία και του πρότεινε 30.000 ευρώ για να τραυματίσει την 32χρονη επειδή χειρίζονταν κάποια υπόθεση στην εφορία.

«Μου είπε ότι έχει μια πρόταση για μένα την οποία αν δεχόμουν θα έβγαζα 30.000 ευρώ. Έπρεπε να όμως να απαντήσω πριν μου πει περί τίνος επρόκειτο. Δέχτηκα την πρότασή του και μου τότε μου είπε ότι υπάρχει μια κυρία που έχει κάνει πολύ κακό, έχει πετάξει οικογένειες στο δρόμο και ότι κάνει ζημιά στους πελάτες του οι οποίοι είναι διεθνούς κύρους. Μου είπε να τη βγάλω από τη μέση για 3-4 μήνες πριν το 2018» είχε αναφέρει στην απολογία του. Σημειώνεται, ότι κανένας ισχυρισμός του δεν επιβεβαιώθηκε από τον ανακριτή και η υπόθεση προχώρησε με μοναδικό κατηγορούμενο τον 61χρονο.

Την ενοχή του Σοροπίδη χωρίς ελαφρυντικά είχε προτείνει η εισαγγελέας της έδρας υπογραμμίζοντας τις αντιφάσεις στις οποίες έπεσε ο κατηγορούμενος και αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο κάποιος άλλος να συνέταξε τα υπομνήματα με τα οποία άλλαξε την αρχική του ομολογία. Η εισαγγελική λειτουργός χαρακτήρισε αξιόλογη την Δώρα Ζέμπερη για την κοινωνία και την οικογένειά της, η οποία αντί να χαίρεται την ηλικία της, ξεχρέωνε χρέη από τζόγο. «Είχε πολλά φορτία στην πλάτη της. Είχε πικρία από την οικογένεια. Δεν φρόντισε και ο πατέρας να την προστατεύσει».

Μάλιστα, σχολίασε ότι ο κατηγορούμενος «δεν ήταν έτοιμος να αποφυλακιστεί. Αυτό ήταν το μεγάλο έγκλημα της πολιτείας. Τρεις τέσσερις μήνες μετά έκανε έγκλημα. Την παρακολουθούσε ένα μήνα. Χάλασε τη ζωή του, τη ζωή μιας κοπέλας και της οικογένειας. Αν βρει το δρόμο για την αλήθεια ας κοιτάξει τον Θεό και ας την πει».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ