Γκάμπι Πετίτο: Την 22χρονη την στραγγάλισε ανθρώπινο χέρι ανακοίνωσε ο ιατροδικαστής


Έργο ανθρώπου η δολοφονία δια στραγγαλισμού της Γκάμπι Πετίτο ανακοίνωσε ο ιαστροδικαστής – Άφαντος παραμένει ο φίλος της, Μπράιαν Λόντρι

Για δολοφονία δια στραγγαλισμού της Γκάμπι Πετίτο με χρήση ανθρώπινης δύναμης έκανε λόγο ο ιατροδικαστής από το Γουαϊόμινγκ ανακοινώνοντας τις λεπτομέρειες της νεκροψίας της σορού της 22χρονης κοπέλας η υπόθεση της οποίας έχει συγκινήσει τις ΗΠΑ.

«Ο στραγγαλισμός σημαίνει ότι κάποιος χάνει τη ζωή του από τη χρήση ανθρώπινης δύναμης. Δεν υπάρχει καμία ανάμειξη άσκησης δύναμης από κάποια μηχανή» είπε χαρακτηριστικά ο ιατροδικαστής Μπρεντ Μπλου μιλώντας στο CNN.

«Οι άνθρωποι μπορεί να στραγγαλιστούν με χρήση άλλων μέσων. Έχουμε δει ανθρώπους σε σνοουμομπιλ να πνίγονται από κάποιο σκοινί. Αυτό είναι στραγγαλισμός με χρήση μηχανικής δύναμης. Αλλά όσον αφορά τη Γκάμπι Πετίτο ο στραγγαλισμός έγινε από άνθρωπο» πρόσθεσε ο ίδιος.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου για το πώς κατέληξε στο ότι είναι άνθρωπος αυτός που σκότωσε την Γκάμπι Πετίτο, ο ιατροδικαστής απάντησε «επειδή οι άνθρωποι έχουν αντίχειρες. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι αυτό έγινε από κάποιο ζώο όσον αφορά την αιτία του θανάτου».

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή η Πετίτο είχε πεθάνει τρεις ή τέσσερις εβδομάδες νωρίτερα από τις 19 Σεπτεμβρίου οπότε και εντοπίστηκε η σορός της μετά από έρευνες των αρχών σε περιοχή του Γουαϊόμινγκ.

Ωστόσο ο ίδιος δεν ανακοίνωσε την εκτίμηση του για την ακριβή ώρα του θανάτου της Γκάμπι Πετίτο και δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες για την κατάσταση στην οποία βρέθηκε η σορός της άτυχης 22χρονης ή αν η σορός βρέθηκε θαμμένη επικαλούμενος τους νόμους του Γουαϊόμινγκ που απαγορεύουν κάτι τέτοιο.

Ο ιατροδικαστής ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο εμπλοκής του αναζητούμενου φίλου της Γκάμπι Πετίτο, Μπράιαν Λόντρι, ο ίδιος δεν έκανε κανένα σχόλιο παραπέμποντας σε όσα είχε πει στη συνέντευξη τύπου που είχε παραχωρήσει νωρίτερα λέγοντας ότι ο θάνατος της Πετίτο ήταν ένας από τους πολλούς «ανθρώπων που εμπλέκονται σε περιστατικά οικογενειακής βίας» προσθέτοντας ότι είναι ατυχές που η προσοχή δεν πέφτει και σε άλλες τέτοιες περιπτώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η Γκάμπι Πετίτο εθεάθη για πρώτη φορά ζωντανή στα τέλη Αυγούστου όταν και βρισκόταν σε ταξίδι με τον φίλο της Μπράιαν Λόντρι, ο οποίος επέστρεψε μόνος του στο σπίτι των γονέων του την 1η Σεπτεμβρίου χωρίς να συνεργάζεται με τους αστυνομικούς για την υπόθεση πριν τελικά και αυτός να εξαφανιστεί στις 11 Σεπτεμβρίου έχοντας ήδη χαρακτηριστεί ως το μοναδικό πρόσωπο ενδιαφέροντος για την υπόθεση με το FBI να έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ