Οι ΗΠΑ ανοίγουν τα σύνορα με το Μεξικό και τον Καναδά για τους εμβολιασμένους

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα ανοίξει «στις αρχές Νοεμβρίου» τα χερσαία σύνορα με το Μεξικό και με τον Καναδά στους ταξιδιώτες που έχουν εμβολιαστεί πλήρως για τον COVID-19 και κάνουν μετακινήσεις που δεν κρίνονται απόλυτα απαραίτητες, ανήγγειλαν σήμερα αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου και τοπικοί πολιτικοί.

Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, την ημερομηνία που θα ισχύσει η νέα κατάσταση θα διευκρινίσει «πολύ σύντομα», πιθανόν ήδη σήμερα, ο υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, ο Αλεχάντρο Μαγιόρκας.

Η αλλαγή των κανόνων θα ισχύσει επίσης για τα ταξίδια με πορθμεία, ενώ παρόμοιες – αν και όχι απόλυτα ίδιες – διατάξεις θα εφαρμόζονται για τα διεθνή αεροπορικά ταξίδια.

Η απαγόρευση των διελεύσεων επιβλήθηκε από την προηγούμενη αμερικανική κυβέρνηση τον Μάρτιο του 2020 στο πλαίσιο των μέτρων για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Βουλευτές της Νέας Υόρκης εξήραν την απόφαση. Παραμεθόριες κοινότητες υπέστησαν βαριά πλήγματα, καθώς αρκετές βασίζονταν στον τουρισμό και το διασυνοριακό εμπόριο, χωρίς να λογαριάζονται οι ενίοτε τραγικές δυσχέρειες για οικογένειες και εργαζόμενους που χρειαζόταν να περνούν συχνά τα βόρεια ή τα νότια σύνορα.

Ο Καναδάς επιτρέπει από την 9η Αυγούστου την είσοδο σε πλήρως εμβολιασμένους Αμερικανούς που κάνουν ταξίδια στην επικράτειά του ακόμη κι δεν χαρακτηρίζονται απόλυτα απαραίτητα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here