Ο ανθέλληνας Σλοβάκος κεντρικός τραπεζίτης και οι κατηγορίες για δωροδοκία


Πριν από τέσσερα χρόνια, τον Οκτώβριο του 2017, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αποχαιρετούσαν τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο τελευταίο Eurogroup της καριέρας του ως υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.

Μεταξύ εκείνων που είχαν εκφρασθεί με θερμά λόγια για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε εκείνο το Eurogroup ήταν ο τότε υπουργός Οικονομικών της Σλοβακίας Πίτερ Καζιμίρ, ο οποίος ήταν στο άρμα του Σόιμπλε και λειτουργούσε ως «δορυφόρος» του ειδικά στο δύσκολο πρώτο εξάμηνο του 2015, όταν και η ευρωζώνη διαπραγματευόταν με τον Γιάνη Βαρουφάκη και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε εκεινο το Eurogroup o Καζιμίρ δώρισε στον απερχόμενο Γερμανό υπουργό ένα χαρτονόμισμα των 100 ευρώ στο οποίο απεικονίζεται ο Σόιμπλε σε νεότερη ηλικία.

Ο Πίτερ Καζιμίρ είναι ένα πρόσωπο με αρνητικό φορτίο για τα ελληνικά μνημονιακά χρόνια. Ήταν εκείνος που μέσω του twitter του έδινε το τόνο και προϊδέαζε ποιες θα ήταν οι αποφάσεις σε κάθε Eurogroup, εμφανιζόμενος ενίοτε είτε απογοητευμένος , είτε ικανοποιημένος από τις ελληνικές επιδόσεις. Γεμάτος έπαρση και οίηση.

Το 2019 ο Πίτερ Καζιμίρ ανέλαβε κεντρικός τραπεζίτης της Σλοβακίας. Στις αρχές της εβδομάδας έγινε γνωστό πως η ειδική εισαγγελέας της Σλοβακίας του απήγγειλε κατηγορίες για δωροδοκία, κακούργημα που φέρεται να διέπραξε όταν ήταν υπουργός Οικονομικών.

Ο σλοβακικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Αktuality αποκάλυψε πως η ειδική εισαγγελέας του απήγγειλε κατηγορίες για δωροδοκία, σε υπόθεση που σχετίζεται με τον πρώην επικεφαλής της φορολογικής διοίκησης της χώρας, ο οποίος έχει κατηγορηθεί σε αρκετές περιπτώσεις για δωροδοκία και τώρα συνεργάζεται με τους ανακριτές.

Ο ίδιος αρνείται ότι έχει κάνει λάθος και θα υπερασπιστεί τον εαυτό του, σύμφωνα με την από κοινού με το δικηγόρο του δήλωση.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ