Σε νέο κλοιό πιέσεων το Bitcoin – Στα 54.891 δολάρια


Στα 54.891 δολάρια κινείται η τιμή του Bitcoin εν μέσω των πιέσεων  που προκαλεί η απαγόρευση στις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα που έχει επιβάλει η Κίνα.

Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τους Financial Times, οι ΗΠΑ είναι πλέον ο νούμερο ένα προορισμός στον κόσμο για την εξόρυξη Bitcoin, εκθρονίζοντας την Κίνα που μέχρι πρότινος κατείχε τη σχετική πρωτιά.

Από τον Ιούλιο του 2021 το 35,4% της ισχύς και της υπολογιστικής δύναμης (hashrate) που απαιτείται για την εξόρυξη του δημοφιλέστερου κρυπτονομίσματος του κόσμου καταγράφεται επί εδάφους των ΗΠΑ, έχοντας σημειώσει μια αύξηση 428% μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο (από τον Σεπτέμβριο του 2020).

Στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται το Καζακστάν, με το 18,1% της παγκόσμιας δραστηριότητας για την εξόρυξη Bitcoin και καθώς η κυβέρνηση της χώρας αναμένεται το 2022 να επικυρώσει νόμο με προνόμια για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων.

Σχετικά με την Κίνα, τα μέτρα απαγόρευσης των κρυπτονομισμάτων έχουν μειώσει δραματικά την εξόρυξη τους στην ασιατική χώρα, καθώς σύμφωνα με την έρευνα του Κέιμπριτζ για τον Ιούλιο το hashrate για την εξόρυξη Bitcoin ήταν μηδενικό, έναντι ποσοστού 67% τον Σεπτέμβριο του 2020.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ