«Βροχή» ερωτημάτων στην Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα για το σκάνδαλο «Doing Business»


Το προσωπικό ζήτημα της Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα και το γεγονός ότι παραλίγο να απομακρυνθεί από τη θέση της στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, λόγω της έρευνας για την εμπλοκή της το σκάνδαλο της έκθεσης «Doing Business» της Παγκόσμιας Τράπεζας, επισκίασε την σημερινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η Γενική Διευθύντρια του Ταμείου, στο πλαίσιο της Ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον.

Η ίδια η Κρισταλίνα Γκεορκίεβα θέλοντας να δώσει τέλος στη δημόσια συζήτηση ξεκίνησε την τοποθέτηση της λέγοντας ότι ευχαριστεί το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό της και στην ηγεσία της, υποστηρίζοντας ότι η έρευνα που διεξήχθη ήταν εκτενής και αναλυτική και όλες οι πλευρές τοποθετήθηκαν επί των ζητημάτων.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ ξεκαθάρισε επανειλημμένα πως η έρευνα αυτή αφορούσε σε καταγγελίες για την Παγκόσμια Τράπεζα και σε καμία περίπτωση δεν αφορούσε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την δουλειά που κάνει το προσωπικό του διεθνούς οργανισμού.

Η ίδια τόνισε πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει αποτελεσματικούς μηχανισμούς ελέγχου και πως ανά πάσα στιγμή και ώρα κάποιο στέλεχος που θεωρεί ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά μπορεί να το αναφέρει και η όποια καταγγελία να διερευνηθεί σε πραγματικό χρόνο.

Αποκάλυψε δε πως την προσεχή Δευτέρα και αφού θα έχει ολοκληρωθεί η Ετήσια Σύνοδος του ΔΝΤ, θα υπάρξει μια συνάντηση με όλα τα στελέχη που εργάζονται στον οργανισμό, προκειμένου να γίνει μία ανταλλαγή απόψεων για την πρόσφατη υπόθεση της και για πιθανά ζητήματα που θα θελήσουν εκείνα να αναδείξουν.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ