Στη Βουλή καλούνται οι τραπεζίτες για το θέμα της χορήγησης ρευστότητας στην αγορά

Σε συνέχεια πρωτοβουλίας του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα να συγκληθεί, μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης του Προσχεδίου του Κρατικού Προϋπολογισμού για το έτος 2022, ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, προκειμένου να συζητηθεί, με τη συμμετοχή του τραπεζικού συστήματος, το θέμα της ρευστότητας στην αγορά, σήμερα αποφασίστηκε η συνεδρίαση να διεξαχθεί την προσεχή Τετάρτη 20 Οκτωβρίου. 

Αυτό αποφασίσθηκε κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Επιτροπής για το Προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού για το έτος 2022.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ανέφερε ότι αυτή η συζήτηση για την παρακολούθηση της πορείας της τραπεζικής ρευστότητα της πραγματικής οικονομία γίνεται κατόπιν δικού του αιτήματος και δεν ισχύει πως αυτή είναι μια πρωτοβουλία της αντιπολίτευσης, αλλά της κυβέρνησης.

Η παρακολούθηση της τραπεζικής χρηματοδότησης, είπε ο υπουργός, είναι κάτι που την παρακολουθούμε συνεχώς καθημερινά και γι΄ αυτό έχουμε τακτικές τηλεδιασκέψεις με την ΤτΕ, την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και την Αναπτυξιακή Τράπεζα.

Ο κ. Σταϊκούρας, αποδέχθηκε το αίτημα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδη Τσακαλώτου, αλλά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλη Κατρίνη, στην συνεδρίαση της Τετάρτης να διευρυνθεί η συμμετοχή και εκτός της αρχικής πρότασης του προέδρου της Επιτροπής Σταύρου Καλογιάννη, που προέβλεπε την συμμετοχή της ΤτΕ και της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, να προσκληθεί ακόμα και η Αναπτυξιακή Τράπεζα και ίσως δύο τρείς φορείς από την αγορά.

Ο υπουργός τόνισε πως «η κυβέρνηση είναι ανοικτή στον διάλογο» για αυτό και θα υπάρξουν και άλλες σχετικές ενημερώσεις σύντομα.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here