Συνάντηση Μητσοτάκη – Σχοινά την Πέμπτη στο Μαξίμου


Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί αύριο Πέμπτη, στις 10:30 το πρωί, με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε, χθες Τετάρτη, χαιρετισμό στην εκδήλωση του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Καραμανλής» με θέμα «Κωνσταντίνος Καραμανλής – Η πορεία της Ελλάδας στην Ενωμένη Ευρώπη».

«Η ενδυνάμωση της δημοκρατίας στην πατρίδα μας συναντήθηκε με την εδραίωση της ευρωπαϊκής της πορείας», επεσήμανε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι η πρόσδεση στο ευρωπαϊκό άρμα, στις αβέβαιες συνθήκες της μεταπολίτευσης, ήταν απαραίτητη.

Αναφερόμενος στο σήμερα ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η Αθήνα υπηρετεί την αναβάθμιση του ρόλου της Ευρώπης υπογράφοντας υποδειγματικές συμφωνίες συνεργασίας με τους γείτονές της και προωθώντας την άμυνα της Ευρώπης όπως έκανε πρόσφατα με την Γαλλία και την συμφωνία αμυντικής συνεργασίας. Είναι μια συμφωνία την οποία ο λαός μας χαιρέτισε αφήνοντας στο περιθώριο τους λίγους που την αμφισβήτησαν. Ο πρωθυπουργός τόνισε ακόμα ότι 40 χρόνια μετά το μεγάλο στοίχημα του Κωνσταντίνου Καραμανλή αποτελεί κεκτημένο αλλά και πρόκληση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ