ΗΠΑ: Η εθνική έλλειψη rapid test covid-19 κινητοποιεί τον Λευκό Οίκο, αφήνοντας τους ειδικούς προσεκτικά αισιόδοξους

ΗΠΑ: Οι γρήγορες δοκιμές για τον κορωνοϊό είναι ελλιπείς λόγω της αυξημένης ζήτησης από τους εργοδότες Η έκθεση του Λευκού Οίκου την περασμένη εβδομάδα επανέλαβε την εντολή του προέδρου Μπάιντεν ότι οι επιχειρήσεις με 100 ή περισσότερους εργαζόμενους απαιτούν από τον κάθε ένα να εμβολιάζεται πλήρως για την COVID-19 ή να δοκιμάζεται εβδομαδιαίως. Η απαίτηση επηρεάζει περισσότερους από 80 εκατομμύρια εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.

Ο Jeffrey Zients, συντονιστής αντιμετώπισης της COVID-19 του Λευκού Οίκου, συνοψίζει στην ενημέρωση Τύπου της περασμένης εβδομάδας ότι “Είμαστε σε καλό δρόμο για να τετραπλασιάσουμε την παροχή γρήγορων, κατ ‘οίκον δοκιμών που θα διατεθούν στους Αμερικανούς μέχρι τον Δεκέμβριο σε περισσότερες από 200 εκατομμύρια τον μήνα και να αυξήσουμε τον αριθμό των θέσεων που μπορούν να έχουν οι Αμερικανοί δωρεάν δοκιμές στις Ηνωμένες Πολιτείες σε 30.000 τοποθεσίες που βασίζονται στην κοινότητα».

Τόνισε τη σταθερή δέσμευση του προέδρου να προσθέσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια επιπλέον χρηματοδότηση ήδη στην πρόσφατη επένδυση 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αύξηση της προσφοράς.

Δύο κατασκευαστές, η Quidel και η OraSure, θα επεκτείνουν περαιτέρω τις δυνατότητες παραγωγής ταχέων δοκιμών, οι οποίες αναμένεται να αυξήσουν δεκάδες εκατομμύρια δοκιμές το μήνα. “Η ζήτηση των εργοδοτών έχει τρελαθεί”, δήλωσε πρόσφατα στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος της Quidel, Νταγκ Μπράιαντ, σημειώνοντας από την περασμένη εβδομάδα ότι η εταιρεία δεν μπορούσε να ικανοποιήσει όλα τα αιτήματα των εργοδοτών.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε μια νέα ταχεία δοκιμή στο σπίτι που παράγεται από εργαστήρια ACON γνωστή ως Flowflex, επιταχύνοντας περαιτέρω τη διαθεσιμότητα των δοκιμών στο σπίτι.

Ο Zients θεώρησε το τεστ το πιο προσιτό στην αγορά, εκτιμώντας ότι το κιτ θα πωλείται για περίπου $ 10 ανά δοκιμή. Σημείωσε ότι οι μεγάλες κρατικές αγορές αυτών των δοκιμών στο σπίτι θα μειώσουν το κόστος. Επιπλέον, ο Λευκός Οίκος συνεργάστηκε με την Amazon, την Kroger και την Walmart για να πουλήσουν γρήγορα κιτ δοκιμών με κόστος για τους επόμενους μήνες.

Οι πόλεμοι προσφορών μεταξύ συστημάτων υγείας και κρατών έχουν οδηγήσει μέχρι στιγμής σε υψηλότερες τιμές στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Reuters. Ο Δρ Arthur Reingold, πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας για την Επιστημονική Ασφάλεια της COVID-19 της Καλιφόρνιας και επικεφαλής τμήματος επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο

Berkeley, προειδοποίησε σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Fox News: «Οι ΗΠΑ έχουν μείνει πίσω από πολλές άλλες πλούσιες χώρες στην πραγματοποίηση αξιόπιστων τεστ COVID-19, ιδιαίτερα ταχέων δοκιμών, ευρέως διαθέσιμων».

Ενώ οι ευρωπαϊκές χώρες συνέχισαν να αγοράζουν κιτ ταχείας δοκιμής τον Μάιο, το εργαστήριο Abbott, το οποίο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή για παραγωγή κιτ ταχείας δοκιμής γνωστής ως BinaxNOW, αποφάσισε να απολύσει υπαλλήλους και να πετάξει εξαρτήματα που έχουν λήξει λόγω του πλεονάσματός του εκείνη την περίοδο, σύμφωνα με το Newsy.

Στις 5 Οκτωβρίου, ο FDA εξέδωσε μια ειδοποίηση που περιγράφει λεπτομερώς την ανάκληση των κιτ ταχείας δοκιμής COVID-19 που παράγονται από την αυστραλιανή εταιρεία Ellume, αφού ανακάλυψαν μερικά από τα τεστ που οδήγησαν σε υψηλότερο ψευδώς θετικό ποσοστό COVID-19 από το αναμενόμενο.

Ένα ψευδώς θετικό αποτέλεσμα σημαίνει ότι ο ασθενής διαγιγνώσκεται με λοίμωξη που στην πραγματικότητα δεν έχει. Ωστόσο, ο Dr.Jeffrey E. Shuren, διευθυντής του Κέντρου Συσκευών και Ακτινολογικής Υγείας του FDA, έγραψε σε δήλωση Τύπου νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι οι δοκιμές COVID-19 στο σπίτι αποτελούν υψηλή προτεραιότητα για την αναθεώρηση του FDA.

Ο Ρέινγκολντ σημείωσε: “Η ανακοίνωση ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν κατευθύνει περισσότερη χρηματοδότηση για την ευρύτερη διάθεση των γρήγορων δοκιμών είναι πολύ ευπρόσδεκτη είδηση. Τα αποτελέσματα τέτοιων δοκιμών μπορούν να διευκολύνουν τις αποφάσεις ατόμων και οικογενειών, σχολείων και χώρων εργασίας.

Και όλα από μακροπρόθεσμες εγκαταστάσεις φροντίδας εστιατορίων σε αθλητικούς συλλόγους, σε εκδηλώσεις θεατών και συναυλίες σχετικά με την ασφαλή επιστροφή στις δραστηριότητες που όλοι είναι πρόθυμοι να επαναλάβουν».

Ο Λευκός Οίκος την προηγούμενη εβδομάδα διπλασίασε τον αριθμό των τοπικών φαρμακείων στο δωρεάν πρόγραμμα δοκιμών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, οπότε υπάρχουν περίπου 30.000 ιστότοποι για πρόσβαση σε ένα δωρεάν γρήγορο τεστ COVID-19.

Μεγάλες αλυσίδες φαρμακείων κινητοποιούνται για να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση. Ο Joseph Goode, ανώτερος διευθυντής εταιρικών επικοινωνιών στο CVS, δήλωσε στο Fox News: «Συνεχίζουμε».

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here