Πανεπιστήμιο Β. Καρολίνα Chapel Hill: Ακυρώνει τα μαθήματα εν μέσω φόβων αυτοκτονίας, κρίσης ψυχικής υγείας

Πανεπιστήμιο Β. Καρολίνα Chapel Hill: Το πανεπιστήμιο δήλωσε ότι θα δημιουργήσει ένα ειδικό δίκτυο υποστήριξης για φοιτητές και καθηγητές. Το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας (UNC) στο Chapel Hill ανακοίνωσε ότι τα μαθήματα της Τρίτης θα ακυρωθούν για τους 30.000 μεταπτυχιακούς και προπτυχιακούς φοιτητές του, αφού η αστυνομία της πανεπιστημιούπολης ερεύνησε μια πιθανή αυτοκτονία και αυτό που πιστεύουν ότι ήταν απόπειρα αυτοκτονίας το Σαββατοκύριακο.

Σε επιστολή του προς το πανεπιστήμιο, ο Καγκελάριος του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας Kevin Guskiewicz είπε ότι το σχολείο βρισκόταν εν μέσω κρίσης ψυχικής υγείας, σημειώνοντας ότι οι φοιτητές ηλικίας κολλεγίων «διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο αυτοκτονίας». “Αυτή η κρίση έχει επηρεάσει άμεσα τα μέλη της κοινότητάς μας – ειδικά με τον θάνατο δύο φοιτητών στην πανεπιστημιούπολη τον περασμένο μήνα.

Ως καγκελάριος, καθηγητής και γονέας, η καρδιά μου σπάει για όλους εκείνους των οποίων τα δεινά περνούν απαρατήρητα”, έγραψε. Ο Γκούσκιεβιτς εξήγησε ότι η απόφαση να γίνει η Τρίτη ως «Ημέρα Ευεξίας» ενημερώθηκε από συνομιλίες με φοιτητές και διευθυντές καθηγητών το Σαββατοκύριακο. “Τα μαθήματα θα ακυρωθούν.

Ενθαρρύνω κάθε μαθητή να χρησιμοποιήσει αυτόν τον χρόνο για να ξεκουραστεί και να κάνει check -in κατά τη διάρκεια αυτής της ημέρας. Επικοινωνήστε με έναν φίλο, έναν συμμαθητή ή συνάδελφο και ρωτήστε τον,” ειλικρινά, πώς τα πάτε; “” προέτρεψε. Επιπλέον, η καγκελάριος είπε ότι το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας

UNC θα δημιουργήσει ένα “ειδικό δίκτυο υποστήριξης” από την Τρίτη και όλη την εβδομάδα – αντλώντας από τις συμβουλευτικές και ψυχολογικές υπηρεσίες του πανεπιστημίου (CAPS), το Τμήμα Ψυχιατρικής και τη Σχολή Ιατρικής και τη Σχολή Κοινωνικής Εργασίας – και θα συγκληθεί μια «σύνοδος κορυφής για την ψυχική υγεία» αργότερα τον Οκτώβριο. «Η σχολή, το προσωπικό, οι φοιτητές και οι ηγέτες της πανεπιστημιούπολης πρέπει να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση αυτής της εθνικής κρίσης», δήλωσε ο Guskiewicz.

Τις επόμενες εβδομάδες, ο ηγέτης είπε ότι θα ξεκινήσει η εκστρατεία Heels Care Network για την προώθηση και υποστήριξη της ευαισθητοποίησης για την ψυχική υγεία, στην οποία οι άνθρωποι μπορούν να αναφέρουν πληροφορίες σχετικά με κάποιον που πιστεύουν ότι χρειάζεται βοήθεια. “Το πιο σημαντικό πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να νοιαζόμαστε ο ένας για τον άλλον και ελπίζω να συνεχίσετε να το κάνετε την Τρίτη και για το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους και μετά.

Θυμηθείτε, η φροντίδα της κοινότητας της Καρολίνας είναι το καλύτερό μας περιουσιακό στοιχείο για να ξεπεράσουμε αυτήν την κρίση μαζί», κατέληξε. Οι φοιτητές ενθαρρύνονται να επικοινωνήσουν με τις Συμβουλευτικές και Ψυχολογικές Υπηρεσίες, την ομάδα του Κοσμήτορα των Φοιτητών ή την Ευεξία των Φοιτητών και την υποστήριξη των καθηγητών και του προσωπικού και συνιστάται να απευθυνθούν στο Πρόγραμμα Βοήθειας Εργαζομένων.

Σύμφωνα με το κανάλι WRAL, οι γονείς πραγματοποιούν μια συγκέντρωση για την υποστήριξη των μαθητών στο The Pit του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας UNC την Πέμπτη μεταξύ 11 π.μ. EDT και 3 μ.μ. Η EDT και η Εκτελεστική Επιτροπή της Σχολής του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας UNC συναντήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας μετά τα επεισόδια.

Η Daily Tar Heel είπε την Κυριακή ότι θα λειτουργήσει με «μειωμένο πρόγραμμα. Ο σταθμός ανέφερε ότι το αρχείο καταγραφής εγκληματικότητας της αστυνομικής διεύθυνσης Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας UNC έδειξε ότι οι ανακριτές είχαν κληθεί για απόπειρα αυτοκτονίας στο Granville Towers South γύρω στις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής και τον θάνατο ενός φοιτητή που ζούσε στο Hinton James Residence Hall το Σάββατο το πρωί.

Η αυτοκτονία είναι η δεύτερη κύρια αιτία θανάτου για άτομα ηλικίας 10 έως 34 ετών, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC). Οι αυτοκτονίες έχουν αυξηθεί μετά τον αποκλεισμό από την πανδημία COVID-19, ανέφερε ο οργανισμός. Η Εθνική γραμμή πρόληψης αυτοκτονίας παρέχει δωρεάν και εμπιστευτική συναισθηματική υποστήριξη σε άτομα που βρίσκονται σε κρίση αυτοκτονίας ή συναισθηματική δυσφορία, όλο το 24ωρο.

Εάν εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε σκέφτεται να αυτοκτονήσει, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Εθνική γραμμή πρόληψης αυτοκτονίας στο 1-800-273-TALK (8255) ή το Crisis Text Line (στο 741-741).

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here