Οι Ενεργειακές Κοινότητες χάνουν τα προνόμιά τους – Εξισορρόπηση στην αγορά

Θέλοντας να προστατέψει τους μικρούς παραγωγούς από  το να πέσουν θύματα επιτήδειών και προκειμένου να διασφαλίσει τον ανταγωνισμό η κυβέρνηση φέρνει μια ισορροπία στο θέμα των Ενεργειακών Κοινοτήτων.

Έτσι, καταργεί προηγούμενο νόμο ο οποίος έδινε προτεραιότητα διασύνδεσης στις Ενεργειακές Κοινότητες και στα έργα που αυτές, δηλαδή οι χιλιάδες πολίτες, κατασκευάζουν.

Η είδηση έχει προκαλέσει αντιδράσεις τόσο στα υπάρχοντα μέλη των ανά τη χώρα Ενεργειακών Κοινοτήτων όσο και σε εκατοντάδες ή και χιλιάδες άλλους υποψήφιους επενδυτές, σε ανθρώπους δηλαδή που ήταν έτοιμοι να ακολουθήσουν το παράδειγμα συμπολιτών και συγχωριανών τους και να ενώσουν τις δικές τους μικρές δυνάμεις σε σήματα Ενεργειακών Κοινοτήτων, αναζητώντας μια ασφαλή οικονομική διέξοδο, μη έχοντας, είναι αλήθεια, άλλες επενδυτικές επιλογές!

Ο αντίλογος λέει πως η άρση της προτεραιότητας των Ενεργειακών Κοινοτήτων ουσιαστικά είναι μία ακόμα παραχώρηση, όχι υπέρ των πολλών, αλλά υπέρ των ελάχιστων, των μετρημένων στα δάχτυλα του ενός χεριού μεγάλων «παικτών» στην ενέργεια.

Όπως υποστηρίζουν, αυτή η εξέλιξη είναι διπλά επιζήμια: στερεί από χιλιάδες πολίτες τη δυνατότητα να επενδύσουν στον τόπο τους και να γίνουν αυτόνομοι ενεργειακά, ταυτόχρονα δε ακυρώνει ως ανέξοδες, όπως αποδεικνύεται, διακηρύξεις όλα όσα προέβαλλε η ίδια η κυβέρνηση σε σχέση με την κοινωνική της πολιτική στον τομέα της ενέργειας.


Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ