ΠΟΕΔΗΝ: “Θύματα εκβιασμού οι ασθενείς με Covid-19, από εταιρείες που πωλούν οξυγόνο”


Μια σοβαρή καταγγελία, η οποία έχει τεθεί υπόψη του υπουργείου Υγείας, φέρνει στο φως της δημοσιότητας η ΠΟΕΔΗΝ. Σύμφωνα με καταγγελία του προέδρου της Ομοσπονδίας Εργαζομένων, Μιχάλη Γιαννάκου, ασθενείς με Covid-19 δεν παίρνουν εξιτήριο και παραμένουν άσκοπα στο νοσοκομείο, λόγω εκβιασμών προς τον ΕΟΠΥΥ, από εταιρείες που πωλούν συμπυκνωτές οξυγόνου.

Ο πρόεδρος Μ. Γιαννάκος, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στα νοσοκομεία της κεντρικής Μακεδονίας, έγινε δέκτης καταγγελιών από γιατρούς και εργαζόμενους, όπως λέει, για εταιρείες που -όπως λέει- εκβιάζουν τον ΕΟΠΥΥ για να πετύχουν καλύτερες τιμές.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γιαννάκος αναφέρει:

“Δεν μπορούν οι γιατροί να δώσουν εξιτήρια σε ασθενείς με κορονοϊό ή άλλες παθήσεις που έχει ολοκληρωθεί η θεραπεία τους και χρήζουν συνέχιση της οξυγονοθεραπείας στο σπίτι. Οι εταιρείες δεν εκτελούν συνταγές του ΕΟΠΥΥ για την ενοικίαση συμπυκνωτών οξυγόνου, προκειμένου να πιέσουν τον Οργανισμό και το κράτος για καλύτερες συμφωνίες. Μάλιστα αρνούνται να ενοικιάσουν συμπυκνωτές οξυγόνου με χρήματα που θα πληρώσουν οι ίδιοι οι ασθενείς. Δίνουν μόνο με αγορά, που κοστίζει περί τα 1000 ευρώ. Ποιος τα έχει; Έτσι παραμένουν οι ασθενείς στα νοσοκομεία και γεμίζουν οι κλινικές κορονοϊού”.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μ. Γιαννάκο, το θέμα έχει τεθεί στην αν. Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα, στη πρόσφατη επίσκεψη στη Κεντρική Μακεδονία.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ