Ο Παπανδρέου το «κλειδί» στη λύση του «γρίφου» της επόμενης μέρας στο ΚΙΝΑΛ


Από τα χείλη του Γιώργου Παπανδρέου φαίνεται πως κρέμονται όλοι στη Χαριλάου Τρικούπη. Η απόφαση του πρώην πρωθυπουργού για το αν θα είναι υποψήφιος ή όχι, θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό και την επόμενη ημέρα στο Κίνημα Αλλαγής, που ακόμα βρίσκεται σε κατάσταση σοκ μετά την περιπέτεια υγείας της Φώφης Γεννηματά.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή που έγινε γνωστό η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δεν θα διεκδικήσει ξανά την ηγεσία του κόμματος, προκειμένου να αφιερωθεί στη μεγάλη προσωπική μάχη που έχει να δώσει, τα στελέχη που στήριζαν την υποψηφιότητά της ξεκίνησαν τις συζητήσεις με σκοπό να βρεθεί ένα πρόσωπο που θα μπορούσε να εκφράσει τη δική τους πτέρυγα.

Μέχρι στιγμής, η κίνηση δεν έχει αποφέρει καρπούς. Πρώτον, γιατί η ίδια η Φώφη Γεννηματά δεν δείχνει να το επιθυμεί. Είναι η πρόεδρος του κόμματος και δεν σκοπεύει να μετατραπεί σε «κομματάρχη». Δεύτερον, γιατί με βάση αυτή την προτροπή της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, καθίσταται σαφές ότι το συγκεκριμένο στρατόπεδο δεν σκοπεύει να καταλήξει σε ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής. Τρίτον, γιατί όλοι περιμένουν να δουν τι θα αποφασίσει ο Γιώργος Παπανδρέου και μετά να κρίνουν αν και τι θα πρέπει να κάνουν, υπό το βάρος της ασφυκτικής πίεσης χρόνου.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή που έγινε γνωστό ότι η Φώφη Γεννηματά αποσύρεται για λόγους υγείας από την «κούρσα», δεκάδες μεσαία στελέχη του λεγόμενου «παπανδρεϊκού» χώρου «έπεσαν» πάνω στον πρώην πρωθυπουργό, ζητώντας του να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής. Μάλιστα, το γεγονός ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν το μοναδικό στέλεχος της παράταξης που συνάντησε, χθες, τη Φώφη Γεννηματά στο νοσοκομείο, ήταν αρκετό για να φουντώσει τις φήμες.

Οι πληροφορίες που φτάνουν από τη Χαριλάου Τρικούπη σχετικά με το τι σκέφτεται να κάνει εν τέλει ο πρώην πρωθυπουργός, είναι αντιφατικές. Υπάρχουν πρόσωπα που θεωρούν πιθανή την υποψηφιότητά του. Ως εκ τούτου, «πάγωσαν» αμέσως και οι σκέψεις για μία πιθανή υποψηφιότητα του Παύλου Χρηστίδη ή του Μανώλη Χριστοδουλάκη, εν αναμονή των αποφάσεων του πρώην πρωθυπουργού – που δεν συσπειρώνει, όμως, απόλυτα το στρατόπεδο της Φώφης Γεννηματά, καθώς ορισμένοι το βλέπουν σαν επιστροφή στην πρώτη περίοδο των μνημονίων, που επί της ουσίας ήταν η ταφόπλακα του ΠΑΣΟΚ.

Από την άλλη πλευρά, τα περισσότερα στελέχη του ΚΙΝΑΛ θεωρούν ότι οι πληροφορίες περί μίας πιθανής υποψηφιότητας του Γιώργου Παπανδρέου είναι «ανοησίες». Και αυτό γιατί ο πρώην πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν σκοπεύει να διεκδικήσει τη προεδρία του κόμματος, χρεώνοντας τις διαρροές αυτές σε πρόσωπα που ψάχνουν τρόπο να διασωθούν προσωπικά. Στο ίδιο μήκος κύματος, δηλαδή της μη επιθυμίας του Γιώργου Παπανδρέου να εμπλακεί στην εσωκομματική αναμέτρηση, αλλά όντας ιδιαίτερα προσεκτικοί στον τρόπο που απαντούν, κινούνται και πρόσωπα από το επιτελείο του.

Βάσει όλων των παραπάνω, φαίνεται ότι οι διαδικασίες για την εκλογή του νέου αρχηγού του ΚΙΝΑΛ θα κυλήσουν όπως αρχικά σχεδιάστηκαν, με τον πρώτο γύρο να πραγματοποιείται στις 5 Δεκεμβρίου και τον δεύτερο στις 12 του ίδιου μήνα. Υποψήφιοι θα είναι οι Νίκος Ανδρουλάκης, Χάρης Καστανίδης και Ανδρέας Λοβέρδος.

Σε περίπτωση που μέχρι αύριο εκδηλώσει και κάποιος ακόμα το ενδιαφέρον του να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος, τότε είναι σίγουρο πως από το επιτελείο των τριών θα του προσφερθεί επιπλέον χρόνος προκειμένου να συγκεντρώσει τις απαραίτητες υπογραφές.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


1 ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ