Στο έλεος της κακοκαιρίας η Αττική: Δρόμοι… ποτάμια, διακοπές ρεύματος και πλημμυρισμένα σπίτια


Μεγάλα προβλήματα στην Αττική έχει προκαλέσει από το πρωί της Πέμπτης η κακοκαιρία «Μπάλλος» 

Μεγάλα προβλήματα σε όλα τα επίπεδα έχει δημιουργήσει στην Αττική απο το πρωί της Πέμπτης η κακοκαιρία «Μπάλλος» που σφυροκοπά τη χώρα.

Οι έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν προκάλεσαν χάος στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ, με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη αποφασίστηκε να διακοπεί η λειτουργία για σήμερα Πέμπτη σε όλη την Αττική των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα οποία λειτουργούν τις απογευματινές και βραδινές ώρες, για προληπτικούς λόγους ασφάλειας εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Όπως έγινε γνωστό λίγο πριν τις 14.00 το μεσημέρι, διεκόπη, λόγω συσσώρευσης υδάτων από τις ισχυρές βροχοπτώσεις, η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Ποσειδώνος στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα και από το ύψος της διχάλας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Συγγρού.

Παράλληλα, λόγω συσσώρευσης υδάτων έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Παλαιά Παραλιακή Ποσειδώνος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το ύψος της Θησέως έσως τη Χρυσοστόμου Σμύρνης, στην περιοχή του Μοσχάτου.

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Προβλήματα στην κίνηση των συρμών του τραμ

Επιπλέον προβλήματα εντοπίζονται στην κίνηση των συρμών του τραμ.

Σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ ΑΕ, η κίνηση των συρμών του τραμ διεξάγεται ως εξής:

  • – (Πλάτων) Κασομούλη – Πικροδάφνη
  • – (Αριστοτέλης) Κασομούλη -ΣΕΦ,
  • – (Θουκιδίδης) Πικροδάφνη – ΣΕΦ

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Πειραιώς

Επιπλέον διεκόπη λίγο πριν τις 12.00 το μεσημέρι της Πέμπτης η κυκλοφορία στην Πειραιώς λόγω συσσώρευσης υδάτων στο ρεύμα προς Πειραιά από το ύψος της οδού Πέτρου Ράλλη και στο ρεύμα προς Αθήνα, από το ύψος της οδού Χαμοστέρνας.

Ωστόσο, λίγο μετά τις 13.10 έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ. ότι η κυκλοφορία των οχημάτων αποκαταστάθηκε.

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Πού σημειώνονται διακοπές ρεύματος

Από την κακοκαιρία προκλήθηκαν και διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, διακοπές ρεύματος εντοπίζονται στη Νέα Κηφισιά, στην Άνοιξη, στην Πεύκη, ενώ χωρίς ρεύμα παραμένει και ένα μέρος του Παγκρατίου.

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική

Η Πυροσβεστική μέχρι στιγμής έχει δεχθεί 22 κλήσεις για πλημμύρες κυρίως σε υπόγεια σε Νέα Φιλαδέλφεια, Κάτω Πατήσια, Περιστέρι, Μοσχάτο και Κηφισιά.

Σημειώνεται ότι στις 12:12 στάλθηκε μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Αττικής. To Yπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ενημέρωσε τους πολίτες πως ακραία καιρικά φαινόμενα θα πλήξουν την περιοχή.

«Προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή σας. Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις, περιοχές που έχουν ή μπορεί να πλημμυρίσουν. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ