Υγειονομική περίθαλψη Covid-19: 1 στις 5 οικογένειες στις ΗΠΑ καθυστερούν τις ιατρικές εξετάσεις


Σχεδόν 1 στα 5 αμερικανικά νοικοκυριά χρειάστηκε να καθυστερήσουν τη φροντίδα για σοβαρές ασθένειες τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του NPR, του Robert Wood Johnson Foundation και του Harvard. Το δίχτυ ασφαλείας έφυγε. Η κατάσταση στα νοσοκομεία του Αϊντάχο έχει γίνει τραγική. Οι εγκαταστάσεις είναι τόσο γεμάτες με κυρίως μη εμβολιασμένους ασθενείς με COVID-19 που πολλοί δεν μπορούν πλέον να λειτουργούν κανονικά. Ο Jim Souza, διευθύνων σύμβουλος στο μεγαλύτερο από τα νοσοκομεία του Boise, τον St. Luke’s, περιγράφει τα τυπικά υψηλά πρότυπα περίθαλψης του ιδρύματός του ως το δίχτυ που επιτρέπει στους γιατρούς να εκτελούν ιατρικές πράξεις υψηλών συχνοτήτων κάθε μέρα.

Ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί στις ΗΠΑ

Με τα νοσοκομεία γεμάτα λόγω COVID, 1 στις 5 αμερικανικές οικογένειες καθυστερεί την υγειονομική περίθαλψη. Αυτό αποτελεί λογικό επακόλουθο της συνεχιζόμενης πανδημίας, καθώς μεγάλο ποσοστό των κλινών στα νοσοκομεία καλύπτεται από τις νοσηλείες κατά του κορωνοϊού. Εφόσον υπάρχει περιθώριο καθυστέρησης, πολλοί είναι εκείνοι που αναπροσαρμόζουν τη θεραπεία τους. Σε περίπτωση που μπορεί μία θεραπεία να περιμένει, στις ΗΠΑ δεν είναι σπάνιο φαινόμενο να αναβάλλεται για το μέλλον. Στοχεύουν οι περισσότεροι σε βελτίωση των συνθηκών στις δημόσιες δομές υγείας, ελπίζοντας πως δεν θα έχουν να αντιμετωπίσουν επιπρόσθετα τον κορωνοϊό κατά τη διάρκεια ενδεχόμενης νοσηλείας τους.

Το Άινταχο έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού COVID-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα τεταμένα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης σημαίνουν καθυστερημένη περίθαλψη
Πολλοί Αμερικανοί αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις όπως αυτές στο Αϊντάχο, λέει ο Ρόμπερτ Μπλέντον, δημοσκόπος στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ Τσαν. “Οι αριθμοί ήταν πολύ περισσότεροι από ό, τι περιμέναμε και η μετάλλαξη δέλτα άλλαξε αυτό που συνέβαινε”. Η έρευνα που βοήθησε να διεξαχθεί διαπίστωσε ότι σχεδόν 1 στα 5 νοικοκυριά των ΗΠΑ ανέφεραν ότι δεν ήταν σε θέση να λάβουν θεραπεία για σοβαρή ασθένεια τους τελευταίους μήνες. Οι περισσότεροι από αυτούς είπαν ότι είχαν αρνητικά αποτελέσματα για την υγεία εξαιτίας αυτού.

Αυτά τα δεδομένα δείχνουν ότι τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης πρέπει να ενισχύσουν την ικανότητά τους ενόψει της επόμενης πανδημίας ή σοβαρής φυσικής καταστροφής. Ενώ τα νοσοκομεία της περιοχής Boise γεμίζουν με ασθενείς με COVID-19, είχαν επίσης μια αύξηση της ζήτησης από άτομα που έχουν ήδη καθυστερήσει τη φροντίδα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Οι Pierson και Zuckerman λένε ότι έχουν δει πιο προχωρημένους καρκίνους από ό, τι συνήθως, που θα μπορούσαν να είχαν πιαστεί νωρίτερα. Η έγκαιρη ανίχνευση των κακοηθειών θα έδινε στους ασθενείς πολύ περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης, λένε. Ο Pierson λέει ότι έχει προτείνει στους ασθενείς ότι μπορούν να λάβουν μια λιγότερο έντονη μορφή χημειοθεραπείας. Οπότε είναι λιγότερο πιθανό να χρειαστούν κρεβάτι στο νοσοκομείο εάν προκύψουν επιπλοκές.

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ