LIVE – H ενημέρωση για την κακοκαιρία από τον υπουργό Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας


Ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, ενημερώνει αυτή την ώρα για την εξέλιξη της κακοκαιρίας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ενημέρωση για την κακοκαιρία από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη.

Αρχικά, ο κ. Στυλιανίδης δήλωσε ότι «Οι δυνάμεις παρεμβαίνουν όταν και όπου χρειάζεται για την προστασία των πολιτών και την φύλαξη των περιουσιών τους».

«Τα ενιαία συντονιστικά κέντρα λειτούργησαν πάρα πολύ καλά και θα συνεχίσουν να λειτουργούν μέχρι το τέλος του φαινομένου» σημείωσε ο υπουργός.

Σε ετοιμότητα ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας

Σε πλήρη ετοιμότητα και με διανεμημένα χωματουργικά μηχανήματα βαρέως τύπου άμεσης επέμβασης σε δήμους με ρέματα υψηλής επικινδυνότητας, βρίσκεται από χθες ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να επέμβει «όπου απαιτηθεί για την αποτελεσματική προστασία των πολιτών», επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης με αφορμή την έντονη κακοκαιρία που πλήττει την Αττική.

Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι «προτεραιότητα αποτελεί η προστασία των πολιτών» ενώ η ένταση της νεροποντής τις μεσημβρινές ώρες και τα κατά τόπους πλημμυρικά φαινόμενα τα οποία προκάλεσαν κυκλοφορικά προβλήματα στο εύρος σχεδόν της Περιφέρειας, οδήγησαν στην απόφαση κλεισίματος των σχολείων κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες.

Η εξέλιξη της κακοκαιρίας παρακολουθείται με ιδιαίτερη προσοχή στις πυρόπληκτες περιοχές με τους εκπροσώπους της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης σε πλήρη ετοιμότητα. «Έχουμε καθαρίσει όλα τα φρεάτια εντός αστικού ιστού όπως και τα ρέματα στην Περιοχή της Μάνδρας», σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Χρήστος Στάθης. Ενόψει της αναμενόμενης -σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ- έντασης της βροχόπτωσης κατά το απογευματινές ώρες, «είμαστε σε επιφυλακή αναφορικά με την «συμπεριφορά» των ρεμάτων του όρους Πατέρα, στο οποίο πρόσφατα, αποτεφρώθηκαν δεκάδες χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους», υπενθυμίζει.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ