Κλιματική αλλαγή παχυσαρκία: Η αύξηση της θερμοκρασίας αυξάνει το σωματικό λίπος


Μπορείτε να προσθέσετε την παχυσαρκία και τους σχετικούς κινδύνους για την υγεία στον μακρύ κατάλογο των απειλών που θέτει η κλιματική αλλαγή. Σε μια νέα μελέτη, ερευνητές από το Fox Chase Cancer Center στη Φιλαδέλφεια περιέγραψαν τη σχέση μεταξύ της κλιματικής αλλαγής και της παχυσαρκίας. Καθώς οι θερμοκρασίες αυξάνονται σε παγκόσμια κλίμακα, οι άνθρωποι μπορεί να γίνουν λιγότερο σωματικά ενεργοί και λιγότερο ικανοί να κάψουν το περιττό λίπος. Ως αποτέλεσμα, αυξάνεται ο κίνδυνος να είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι. Με τη σειρά του, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγαλύτερες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου που προκαλούν την κλιματική αλλαγή.

Λεπτομέρειες για τη μελέτη

Τα υπέρβαρα και παχύσαρκα άτομα χρησιμοποιούν περισσότερο τις μεταφορές που καίνε ορυκτά καύσιμα, όπως τα αυτοκίνητα, αντί για σωματικά ενεργούς τρόπους κυκλοφορίας, όπως περπάτημα ή ποδηλασία. Μία από τις συνέπειες για την υγεία του υπέρβαρου ή παχύσαρκου είναι ο υψηλότερος κίνδυνος καρκίνου, σύμφωνα με τους συγγραφείς της επιθεώρησης, που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο περιοδικό Hormone and Metabolic Research. «Η παχυσαρκία σχετίζεται με τον κίνδυνο διαφόρων κακοηθειών, συμπεριλαμβανομένων των καρκίνων του μαστού και του ενδομητρίου, του καρκίνου του οισοφάγου, της γαστρικής καρδίας, του παχέος εντέρου, του ορθού, του ήπατος, της χοληδόχου κύστης, του παγκρέατος, των νεφρών, του θυρεοειδούς αδένα και του πολλαπλού μυελώματος». Αυτό δήλωσε ο Δρ. Christian Koch, ο οποίος είναι διευθυντής του τμήματος ενδοκρινολογίας του Fox Chase Cancer Center.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους τα υπέρβαρα και παχύσαρκα άτομα είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν καρκίνο. Ανάμεσα σε αυτούς τους λόγους συμπεριλαμβάνεται η αύξηση των επιπέδων ινσουλίνης που μπορεί να τους θέσει σε υψηλότερο κίνδυνο για καρκίνο του παχέος εντέρου, των νεφρών, του προστάτη και του ενδομητρίου. Στις γυναίκες, ο λιπώδης ιστός μπορεί να παράγει οιστρογόνα που μπορούν να προωθήσουν τον καρκίνο του ενδομητρίου, του μαστού και των ωοθηκών. Είναι καλύτερα να έχουμε ένα εξαιρετικής ποιότητας προϊόν που θα κοστίζει περισσότερο αλλά είναι πιο υγιεινό παρά κάτι χαμηλότερης ποιότητας, φθηνότερο και λιγότερο υγιεινό. Πρέπει να εξετάσουμε ολόκληρη την εικόνα και πώς μπορούμε να κάνουμε αυτόν τον κόσμο καλύτερο.

Το πώς προέρχεται το φαγητό είναι επίσης μέρος της εικόνας. Για παράδειγμα, η μεσογειακή διατροφή και άλλες χαμηλότερες σε κρέας “υπολογίζεται ότι μειώνουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 72%, τη χρήση γης κατά 58%και την κατανάλωση ενέργειας κατά 52%”, γράφουν οι ερευνητές. Αυτό το άρθρο αφορά την ευαισθητοποίηση σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο τα πράγματα αλληλοσυνδέονται. Ο μέσος άνθρωπος πρέπει να γνωρίζει πώς αυτοί οι παράγοντες επηρεάζουν ο ένας τον άλλον.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ