Αυτοφροντίδα άγχος: Συμβουλές αυτοφορντίδας για τη διαχείριση του άγχους [vid]


Μια ζωή με άγχος είναι σίγουρα μία πρόκληση, κι αν αισθάνεστε μόνοι ή μόνες σας αυτή τη στιγμή, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι κι αυτό θα περάσει. Πολλοί άλλοι άνθρωποι υποφέρουν από το άγχος, οπότε δεν είστε μόνοι. Η κύρια προτεραιότητά σας είναι να αναζητήσετε βοήθεια για να είστε και πάλι καλά και να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει. Παρακάτω θα βρείτε μία μίνι εργαλειοθήκη με ιδέες που μπορεί να σας φανούν χρήσιμες στην πορεία διαχείρισης του άγχους στη ζωή σας.

  • Για αρχή, περιβάλλετε τον εαυτό σας με ένα θετικό δίκτυο υποστήριξης από μέλη της οικογένειας και φίλους και ζητήστε βοήθεια από τον γιατρό σας και άλλες πηγές για περαιτέρω βοήθεια.
  • Η αναπνοή είναι το κλειδί στη διαχείριση του άγχους. Για να ανακτήσετε τον έλεγχο, όταν τα πράγματα πιέζουν, ξαπλώστε κάπου ήσυχα και τοποθετήστε το ένα χέρι στην καρδιά σας και το ένα χέρι πάνω από το στομάχι σας. Πάρτε μια βαθιά εισπνοή από τη μύτη μετρώντας ως το 7 και εκπνεύστε για 7. Συνεχίστε να κάνετε αυτήν την άσκηση μέχρι να αισθανθείτε ήρεμοι ξανά.
  • Η τακτική συγγραφή ενός ημερολογίου είναι ένας καλός τρόπος για να εκφράσετε όσα τριγυρίζουν στο μυαλό σας και ενδεχομένως να προσδιορίσετε μοτίβα και αιτίες που προκαλούν το άγχος σας.
  • Επιλέξατε ένα μάντρα που σας αρέσει και σας κάνει να αισθάνεστε ασφάλεια και απαγγείλετέ το κάθε πρωί για να προετοιμαστείτε για την ημέρα. Επιπλέον, οι θετικές δηλώσεις που μπορείτε να τοποθετήσετε σε χαρτιά σε εμφανή σημεία στο σπίτι σας, όπως για παράδειγμα στο ψυγείο ή σε έναν καθρέφτη μπορεί να σας δώσουν δύναμη και κουράγιο όταν το έχετε ανάγκη.

  • Να θυμάστε πως το πιο σημαντικό από όλα είναι να είστε ευγενικοί/ες με τον εαυτό σας. Προσέξτε πως μιλάτε σε σας, κι όταν εντοπίζεται τυχόν αρνητικά πρότυπα σκέψης, δικιμάστε να τα αντικαταστήσετε με θετικές δηλώσεις αυτοσυμπόνιας.
  • Δημιουργήστε μια καθημερινή ρουτίνα για τη μήερα σας, έτσι ώστε να έχετε μια αίσθηση σκοπού και δομής.
  • Κάντε κάτι για τον εαυτό σας που σας αρέσει είτε πρόκειται για μια βόλτα στο πάρκο, ή την ανάγνωση ενός καλού βιβλίου. Ένα ζεστό μπάνιο με τα αγαπημένα σας αιθέρια έλαια μπορεί επίσης να σας φέρει σε αυτό το mode της ημερίας και χαλάρωσης.
  • Επιπλέον, το να βρίσκεστε σε εξωτερικούς χώρους για τουλάχιστον 20 λεπτά κάθε μέρα είναι ευεργετικό για την ευημερία σας, αυξάνοντας τα επίπεδα βιταμίνης D και παίρνοντας λίγο καθαρό αέρα. Η παραμονή στη φύση είναι επίσης πολύ θεραπευτική.

 

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ