Κακοκαιρία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ιθάκη – Έπεσε τόσο νερό όσο σχεδόν όλο τον χρόνο στην Αττική


Η Ιθάκη ήταν άλλη μια περιοχή της Ελλάδας που επλήγη βαρύτατα από την κακοκαιρία «Μπάλλος»

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι η Ιθάκη λόγω του χτυπήματος από την κακοκαιρία «Μπάλλος» που προκάλεσε σοβαρά προβλήματα, ζημιές στο οδικό δίκτυο, πλημμυρισμένα καταστήματα και σπίτια στο Βαθύ με τις αρχές να υποχρεώνονται να σπάσουν το στηθαίο στον παραλιακό δρόμο για να φύγουν τα νερά.

Ενδεικτικό της σφοδρότητας με την οποία χτύπησε η κακοκαιρία την Ιθάκη το γεγονός ότι η Ιθάκη δέχθηκε ακραία ύψη βροχής με περισσότερα από 340 mm βροχής σε μόλις 24 ώρες (σ.σ. 340 τόνους νερού σε 1 στρέμμα) όταν, ενδεικτικά, το ετήσιο ύψος βροχής στην Αθήνα είναι περίπου 400 mm!

Λόγω της κακοκαιρίας και των προβλημάτων που προκάλεσε αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστά σήμερα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με απόφαση του δημάρχου Ιθάκης ενώ για τον ίδιο λόγο κλειστά θα μείνουν τα σχολεία και στην Κεφαλονιά.

Επιπλέον, με απόφαση του δημάρχου Ζακύνθου, Νικήτα Αρετάκη, κλειστά θα μείνουν σήμερα, Παρασκευή 15 Οκτωβρίου όλα τα σχολεία, όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης της Ζακύνθου, λόγω των εντόνων καιρικών φαινομένων που πλήττουν το νησί.

Η ανάρτηση του δημάρχου Ιθάκής


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ