Αμερικανικός Ερυθρός Σταυρός: Η χειρότερη έλλειψη αίματος έκτακτης ανάγκης από το 2015 που προκλήθηκε από την πανδημία


Αμερικανικός Ερυθρός Σταυρός: Σύμφωνα με τον Αμερικανικό Ερυθρό Σταυρό, οι αιμοδοσίες στην εθνική απογραφή έχουν πέσει στο χαμηλότερο επίπεδο για αυτήν την περίοδο από το 2015. Ο Αμερικανικός Ερυθρός Σταυρός (ARC) εξέδωσε πρόσφατα δημόσια πρόσκληση για δράση λόγω της κατακόρυφης εθνικής απογραφής αιμοδοσιών εν μέσω της πανδημίας της COVID-19.

“Ο Ερυθρός Σταυρός αντιμετωπίζει τώρα επείγουσα έλλειψη αίματος και αιμοπεταλίων. Η συμμετοχή των αιμοδοτών έχει φτάσει στα χαμηλότερα επίπεδα του έτους καθώς πολλοί έχουν καθυστερήσει να δώσουν εν μέσω επιστροφής στον χώρο εργασίας και προσωπικής μάθησης, καθώς και πρόσφατης αύξησης της COVID -19 περιπτώσεις σε όλη τη χώρα λόγω της παραλλαγής δέλτα », έγραψε η Jodi Sheedy, ανώτερη διευθύντρια της Biomedical Communications στονΕρυθρόΣταυρό ARC, σε ένα email στο Fox News.

“Αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό καθώς το φθινόπωρο είναι συνήθως μια περίοδος κατά την οποία η παροχή αίματος ανακάμπτει μετά από καλοκαιρινές ελλείψεις. Πρέπει να συλλέξουμε 10.000 επιπλέον προϊόντα αίματος κάθε εβδομάδα τον επόμενο μήνα για να ανακάμψει η παροχή αίματος και να καλύψει τις ανάγκες του νοσοκομείου και του ασθενούς – γι ‘αυτό απευθύνονται σήμερα στο κοινό για βοήθεια ».

Σε μια ανακοίνωση της 27ης Σεπτεμβρίου, ο Ερυθρός Σταυρός ARC έγραψε ότι η παροχή αίματος συνήθως επιστρέφει από τα χαμηλά του καλοκαιριού αφού τα παιδιά επιστρέψουν στο σχολείο, αφήνοντας στους γονείς τους περισσότερο χρόνο για να δωρίσουν – αλλά αυτό φέρεται να μην συμβαίνει φέτος. Οι αυξανόμενες εισαγωγές στο νοσοκομείο και οι ακυρώσεις αιμοληψίας που ευθύνονται στην πανδημία έχουν μειώσει την παροχή αίματος σε ανησυχητικά επίπεδα, ανέφερε η οργάνωση.

“Καθ ‘όλη τη διάρκεια της πανδημίας, αντιμετωπίσαμε προκλήσεις συλλογής αίματος για ασθενείς από ακυρώσεις αιμοληψίας έως αύξηση της ζήτησης στο νοσοκομείο. Τώρα με τη μειωμένη συμμετοχή των αιμοδοτών, η παροχή αίματος στον Ερυθρό Σταυρό μειώθηκε στο χαμηλότερο που ήταν αυτή την εποχή από το 2015, «Ο Κρις Χρούδα, πρόεδρος των Βιοϊατρικών Υπηρεσιών του Ερυθρού Σταυρού, ανέφερε σε δήλωσή του.

«Αναγνωρίζουμε ότι αυτή είναι μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα μας καθώς εξισορροπούμε τις νέες απαιτήσεις επιστροφής στις προηγούμενες ρουτίνες με τη συνεχιζόμενη πανδημία, αλλά οι σωτήριες αιμοδοσίες παραμένουν απαραίτητες για τους ασθενείς στα νοσοκομεία που χρειάζονται επείγουσα και ιατρική περίθαλψη που ανυπομονούν.

Ο Ερυθρός Σταυρός εργάζεται όλο το εικοσιτετράωρο για να καλύψει τις ανάγκες αίματος των νοσοκομείων και των ασθενών – αλλά δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας ». Οι ομάδες αίματος που χρειάζονται περισσότερο τα νοσοκομεία, οι τύποι Ο θετικοί και Ο αρνητικοί, είναι πολύ λίγοι, ανέφερε η ομάδα σε ένα e-mail στο Fox News.

Ο θετικός τύπος Ο είναι ο πιο κοινός τύπος αίματος και οι ασθενείς με αρνητικό τύπο Ο είναι γνωστοί ως καθολικοί δότες, αφού ο καθένας μπορεί να λάβει τη μετάγγιση από αυτήν την ομάδα αίματος. Υπάρχει επίσης επείγουσα ανάγκη για αιμοπετάλια: το τμήμα πήξης του αίματος το οποίο πρέπει να μεταγγιστεί εντός πέντε ημερών από τη δωρεά.

Και, παρόλο που η ανάγκη είναι τρομερή, η συμμετοχή των δωρητών έχει φτάσει στα χαμηλότερα επίπεδα του έτους – μειώνεται κατά περίπου 10% από τον Αύγουστο, σύμφωνα με τον ΕρυθρόΣταυρό ARC. Οι διανομές προϊόντων αίματος στα νοσοκομεία παρέμειναν ισχυρές και έχουν ξεπεράσει σημαντικά τις αιμοδοσίες τις τελευταίες εβδομάδες. Στις περισσότερες πολιτείες, άτομα που είναι άνω των 17 ετών, ζυγίζουν τουλάχιστον 110 κιλά και είναι καλά στην υγεία δικαιούνται δωρεά.

Μερικές φορές άλλοι παράγοντες, όπως τα διεθνή ταξίδια ή ορισμένα φάρμακα, μπορεί να επηρεάσουν την ευκαιρία ενός δωρητή να δώσει αίμα και όποιος εμπνέεται να δωρίσει θα πρέπει να ελέγξει την καταλληλότητά του στο RedCrossBlood.org. Οι ασθενείς που είχαν COVID-19 στο παρελθόν μπορούν ακόμα να δωρίσουν, αλλά ο Sheedy υπενθυμίζει ότι ο “Ερυθρός Σταυρός συλλέγει αίμα μόνο από άτομα που είναι υγιή και αισθάνονται καλά τη στιγμή της δωρεάς.

Εάν ένα άτομο παρουσιάζει συμπτώματα, ο Ερυθρός Σταυρός ζητά να αναβάλλουν τη δωρεά τους έως ότου νιώσουν καλύτερα. Η υγεία και η ασφάλεια όλων όσων παρακολουθούν αιμοληψίες του Ερυθρού Σταυρού σε όλη τη χώρα είναι προτεραιότητα. Επιπλέον, άλλοι παράγοντες, όπως το διεθνές ταξίδι σε επιλεγμένες περιοχές ή ορισμένα φάρμακα που λαμβάνονται μπορεί να επηρεάσουν την καταλληλότητα του δότη ».

Το αίμα μπορεί να δοθεί με ασφάλεια κάθε 56 ημέρες και τα Power Reds, που είναι δύο μονάδες αίματος, μπορούν να δοθούν κάθε 112 ημέρες. Τα αιμοπετάλια μπορούν να δωρίζονται κάθε επτά ημέρες, έως και 24 φορές τον χρόνο, ανέφερε το ARC. Οι άνθρωποι γενικά δίνουν μία πίντα αίμα, ή περίπου 450 έως 500 χιλιοστά όγκου. Ο Ερυθρός Σταυρός ARC δήλωσε ότι συλλέγει περίπου 12.500 γενναιόδωρες αιμοδοσίες κάθε μέρα. Ο Ερυθρός Σταυρός έχει άμεση ανάγκη αιμοδοσίας καθώς το ξέσπασμα του κορωνοϊού οδηγεί σε έλλειψη.

Μετά από μια δωρεά, οι δωρητές μπορούν να συνεχίσουν με ασφάλεια τις κανονικές καθημερινές δραστηριότητες. Για να ελαχιστοποιηθούν οι ήπιες αλλά σπάνιες αντιδράσεις στη συνέχεια, όπως η ζάλη, οι δωρητές ξεκουράζονται για περίπου 15 λεπτά στην περιοχή αναψυκτικών ενώ απολαμβάνουν ένα σνακ και ενυδατώνονται.

Το σώμα αναγεννά την απώλεια αίματος συνήθως μέσα σε μία ημέρα. Ο Ερυθρός Σταυρός ARC διαβεβαίωσε στην έκδοσή του ότι κάθε κέντρο αιμοδοσίας ακολουθεί “τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας και ελέγχου λοιμώξεων”, συμπεριλαμβανομένων μάσκας προσώπου για δότες και προσωπικό, ανεξάρτητα από την κατάσταση του εμβολιασμού.

Τα ραντεβού μπορούν να προγραμματιστούν απευθείας στον ιστότοπο του Ερυθρού Σταυρού ARC, οι άνθρωποι μπορούν να χρησιμοποιήσουν την Εφαρμογή Ερυθρού Σταυρού Αιμοδότης ή μπορούν να καλέσουν 1-800 τον ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ. Μια καθαρή πράξη καλοσύνης μπορεί να σώσει τη ζωή κάποιου άλλου.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ