Πανδημία Covid-19 CDC: Ποια είναι η τελευταία συμβουλή μάσκας;

Πανδημία COVID-19 CDC:  Οι μάσκες πρέπει να καλύπτουν τη μύτη, το στόμα Ποια είναι η τελευταία συμβουλή για τον τύπο μάσκας που πρέπει να φοράω; Εξαρτάται από την κατάστασή σας, αλλά οι υγειονομικοί αξιωματούχοι λένε ότι πρέπει να καλύπτει τη μύτη και το στόμα σας και να ταιριάζει καλά έτσι ώστε να μην υπάρχουν κενά στα πλάγια του προσώπου σας.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ λένε επίσης ότι πρέπει να επιλέξετε μάσκες με δύο ή περισσότερα στρώματα και σύρμα μύτης για να αποτρέψετε τη διαρροή αέρα από την κορυφή. Προτείνει να κρατάτε τη μάσκα σας ψηλά για να ελέγξετε αν εμποδίζει το φως, πράγμα που σημαίνει ότι το ύφασμα πιθανότατα θα φιλτράρει περισσότερα σωματίδια.

Εάν θέλετε πρόσθετη προστασία, οι ειδικοί προτείνουν επίσης να φοράτε δύο μάσκες ή να τις συνδυάζετε με μια εφαρμογή μάσκας για να βεβαιωθείτε ότι δεν αφήνουν κενά. Είναι επίσης σημαντικό να βρείτε μια μάσκα που είναι άνετη, ώστε να την φοράτε πραγματικά, λέει η Laura Kwong, επίκουρη καθηγήτρια στις επιστήμες της περιβαλλοντικής υγείας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Μπέρκλεϊ.

Εάν υπάρχουν διαθέσιμα εφόδια, οι άνθρωποι μπορούν να επιλέξουν μάσκες μίας χρήσης N95 για προσωπική χρήση, αναφέρει το CDC σε ενημερωμένες οδηγίες. Τέτοιες μάσκες θεωρούνται πιο αποτελεσματικές στο μπλοκάρισμα των σωματιδίων του ιού. Η υπηρεσία είχε προηγουμένως πει ότι οι μάσκες N95 πρέπει να προορίζονται για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, αλλά οι προμήθειες έχουν επεκταθεί έκτοτε.

Για άτομα που είναι κωφά ή έχουν προβλήματα ακοής, συνιστώνται εναλλακτικά καλύμματα προσώπου, όπως διαφανείς μάσκες ή υφασμάτινες μάσκες με διαφανή πλαστικά πάνελ. Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι λένε ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στις διαφανείς ιατρικές μάσκες για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και τους ασθενείς που τις χρειάζονται.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here