Ακριβότερο έως και 45% το πετρέλαιο θέρμανσης

Με τιμές που ίσως ξεπεράσουν ακόμα και το 1,15 ευρώ το λίτρο στα αστικά κέντρα και το 1,20 ευρώ στα νησιά κάνει πρεμιέρα σήμερα το πετρέλαιο θέρμανσης

Το πετρέλαιο θα πωλείται ακριβότερα ακόμα και έως και 45% σε σχέση με τον περσινό Οκτώβριο βάζοντας «φωτιά» στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι η τιμή διάθεσης του πετρελαίου στην Αθήνα θα ξεκινήσει στο 1,13-1,15 ευρώ το λίτρο από 0,798 ευρώ πέρυσι ενώ δεν αποκλείουν περαιτέρω αυξήσεις το επόμενο διάστημα ανάλογα με την πορεία της διεθνούς τιμής του Βrent, το οποίο χθες βρέθηκε γύρω από τα 84 δολάρια, μια τιμή αυξημένη κατά 55% σε σχέση με την αρχή της χρονιάς.

Οι υψηλές τιμές του φυσικού αερίου έχουν ωθήσει τους καταναλωτές σε αναγκαστική στροφή στο πετρέλαιο. Οπως αναφέρουν από την αγορά, το παιχνίδι θα κριθεί από τον καιρό, ενώ τα περισσότερα νοικοκυριά εκτιμάται ότι θα αφήσουν για αργότερα την αγορά πετρελαίου, και συγκεκριμένα όταν θα πλησιάζει η ώρα της χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης, το οποίο φέτος θα είναι αυξημένο έως και 68% σε σχέση με πέρυσι.

Η πλατφόρμα myΘέρμανση της ΑΑΔΕ για την υποβολή των αιτήσεων από τους δικαιούχους αναμένεται να ανοίξει εντός του Νοεμβρίου. Φέτος, πάνω από 1 εκατ. νοικοκυριά με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα θα λάβουν επίδομα θέρμανσης από 100 έως 750 ευρώ. Το κονδύλι του επιδόματος για τη σεζόν 2021-2022 θα ανέλθει συνολικά σε 168 εκατ. ευρώ από 84 εκατ. ευρώ πέρυσι και δικαιούχοι είναι:

  • Αγαμοι φορολογούμενοι ή έγγαμοι σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει οι οποίοι κατά το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 14.000 ευρώ και κατείχαν την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους κτίσματα και εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδα συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 180.000 ευρώ.
  • Εγγαμοι και συνάψαντες σύμφωνα συμβίωσης φορολογούμενοι οι οποίοι το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ και την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους κατείχαν κτίσματα και εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδα αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Τα όρια προσαυξάνονται για κάθε εξαρτώμενο τέκνο κατά 3.000 ευρώ.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here