Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Εικόνες καταστροφής στην Ιθάκη – «Δεν το έχουμε ξαναζήσει αυτό»


H κακοκαιρία «Μπάλλος» πλημμύρισε σπίτια και καταστήματα στην Ιθάκη – Απίστευτες οι ποσότητες νερού στο νησί

Πάρα πολλές πληγές άνοιξε στην Ιθάκη η κακοκαιρία «Μπάλλος» με περισσότερα από 40 σπίτια και επιχειρήσεις να έχουν πλημμυρίσει, με το οδικό δίκτυο να έχει καταστραφεί σε αρκετά σημεία, με το γήπεδο να έχει εξαφανιστεί από τις απίστευτες ποσότητες νερού που έπεσαν σε λίγες ώρες στο νησί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για να αποφύγει τα χειρότερα ο δήμος Ιθάκης αποφάσισε να γκρεμίσει το στηθαίο κατά μήκος του παραλιακού δρόμου στο Βαθύ προκειμένου τα νερά να βρουν διέξοδο και να φτάσουν στη θάλασσα.

Οι εικόνες που μεταφέρουν κάτοικοι της Ιθάκης μέσω των social media αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής στο νησί.

Σε άλλα βίντεο από κατοίκους της Ιθάκης έχει καταγραφεί η ένταση και η ποσότητα της βροχής η οποία σύμφωνα με τις μετρήσεις ήταν σχεδόν ίση με αυτή που πέφτει ολόκληρο τον χρόνο στην Αττική.

«Αν δε σπάγαμε τα πεζούλια και τα πεζοδρόμια στην παραλιακή στο Βαθύ θα είχαμε θύματα» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας. «Δεν είχαμε πότε ξανά κάτι τέτοιο ούτε με τον Ιανό… Το χθεσινό ήταν μη διαχειρίσιμο. Το νερό δεν το προλάβαινε τίποτα (να βγει), ούτε με σωλήνες, πάνω από 40 σπίτια και μαγαζιά έχουν πλημμυρίσει» πρόσθεσε ο κ. Στανίτσας.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ιθάκης «έχουμε μεγαλες ζημιες στο οδικό δίκτυο, ειδικά στην παραλιακή, το υποθηκοφυλακείο έχει διαλυθεί, το γήπεδο στο Βαθύ δεν υπάρχει πια στο χάρτη, έχει μετακομίσει… Κινδύνεψαν άνθρωποι έγιναν πολλοί απεγκλωβισμοί».

Ο κ. Στανίτσας απηύθυνε, τέλος, έκκληση στις κεντρικές αρχές για γρήγορη καταγραφή των ζημιών, σημειώνοντας ότι η δημοτική αρχή Ιθάκης είναι υποστελεχωμένη.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ