Σεξ χειμώνας: Γιατί κάνουμε περισσότερο σεξ κατά τη διάρκεια του χειμώνα;


Οι περισσότεροι άνθρωποι απολαμβάνουν να κάνουν έρωτα περισσότερο το χειμώνα από οποιαδήποτε άλλη εποχή του χρόνου. Υποστηρίζεται όμως επιστημονικά η περίοδος αυτή ή είναι απλώς μια αβάσιμη δικαιολογία για τα ζευγάρια να μπουν κάτω από τα παπλώματα; Ακολουθούν επτά επιστημονικοί λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι τείνουν να κάνουν περισσότερο σεξ το χειμώνα:

Σεξ χειμώνας: Γιατί;

  • Αυξημένα επίπεδα τεστοστερόνης και αριθμός σπερματοζωαρίων: Οι στατιστικές δείχνουν ότι οι μήνες Αύγουστος και Σεπτέμβριος καταγράφουν συνήθως τον μεγαλύτερο αριθμό γεννήσεων. Αυτό δεν είναι τυχαίο. Οι ειδικοί προτείνουν ότι οι άνθρωποι είναι πιο γόνιμοι κατά τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Αυτό συμβαίνει ως αποτέλεσμα των υψηλών συγκεντρώσεων σπέρματος και των αυξημένων επιπέδων τεστοστερόνης. Τα σπερματοζωάρια νιώθουν ανακούφιση από τη θερινή ζέστη του Αυγούστου έως τον Οκτώβριο, οπότε πολλαπλασιάζονται με υψηλότερους ρυθμούς κάτω από τη δροσιά του χειμώνα.
  • Η σεξουαλική επαφή είναι ο πιο βιώσιμος τρόπος ελέγχου του βάρους κατά τη διάρκεια του χειμώνα: Βιολόγοι στο Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα διαπίστωσαν πρόσφατα ότι η περιορισμένη έκθεση στο ηλιακό φως οδηγεί σε συσσώρευση λίπους στο ανθρώπινο σώμα. Η απώλεια βάρους κατά τη διάρκεια μιας κρύας περιόδου, από την άλλη πλευρά, είναι δύσκολη για πολλούς λόγω της μειωμένης εξωτερικής δραστηριότητας. Ο πλέον βιώσιμος τρόπος ελέγχου του βάρους κατά τη διάρκεια του χειμώνα, είναι η επαφή. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ διαπίστωσαν πρόσφατα ότι η επαφή βοηθά τους ανθρώπους να κάψουν περίπου 3-4 θερμίδες το λεπτό.
  • Η αγκαλιά διεγείρει την ορμόνη Ωκυτοκίνη, ενισχύοντας έτσι τα θετικά συναισθήματα: Οι άνθρωποι αγκαλιάζονται ελεύθερα τις βροχερές ημέρες, σε αντίθεση με τις ζεστές εποχές που φοβούνται ότι θα παράγουν υπερβολική περιττή θερμότητα. Η αγκαλιά απελευθερώνει ωκυτοκίνη – την ορμόνη της αγάπης – στον εγκέφαλο, η οποία αυξάνει τη σεξουαλική έλξη μεταξύ των συντρόφων. Επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο Duke διαπίστωσαν ότι η ωκυτοκίνη θεραπεύει την κατάθλιψη, πυροδοτεί θετικά συναισθήματα και κάνει τους ανθρώπους πιο ενσυναισθητικούς. Όλα αυτά συμβάλλουν στη δημιουργία ενός σέξι φιλικού περιβάλλοντος.
  • Ο χειμωνιάτικος έρωτας κρατά τα κρυολογήματα και τη γρίπη μακριά: Σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου Wilkes στην Πενσυλβάνια, η συχνή επαφή κρατά τα μικρόβια και τους ιούς μακριά. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ατόμου και τον προστατεύει από το κρυολόγημα και τη γρίπη.
  • Οι άνθρωποι είναι πιο ελκυστικοί τις κρύες εποχές: Πολύ λίγοι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να ντυθούν ελάχιστα στους δρόμους ή να κολυμπήσουν με μπικίνι το χειμώνα. Όλοι είναι καλυμμένοι με ζεστά ρούχα. Ο χειμώνας, συνεπώς, σημαίνει ότι άνδρες και γυναίκες βλέπουν πολύ λίγο το γυμνό δέρμα του άλλου. Αυτή η έλλειψη γεννά την επιθυμία.
  • Οι γυναίκες βιώνουν καλύτερους οργασμούς όταν φοράνε χειμερινές κάλτσες: Σύμφωνα με τα πρόσφατα ευρήματα του Πανεπιστημίου του Γκρόνινγκεν, οι γυναίκες έχουν 30 τοις εκατό υψηλότερες πιθανότητες να βιώσουν οργασμό όταν φορούν κάλτσες. Το να φοράς κάλτσες στο κρεβάτι το καλοκαίρι δεν είναι το πιο έξυπνο πράγμα. Όμως όλοι δικαιολογούνται να κάνουν το ίδιο πράγμα το χειμώνα. Δεδομένου ότι μια γυναίκα έχει μόνο περίπου 25 τοις εκατό πιθανότητες να φτάσει στην κορυφή υπό κανονικές συνθήκες, ποιος δεν θα ήθελε να αξιοποιήσει την πολύ πιθανή χειμερινή οργασμική φιέστα;
  • Ο έρωτας είναι μια αποτελεσματική γεννήτρια ζεστασιάς: Εκτός από το φυσικό κρύο, ο χειμώνας επιταχύνει επίσης την κοινωνική απομόνωση. Οι άνθρωποι αισθάνονται μόνοι λόγω της μειωμένης υπαίθριας δραστηριότητας και αυτό τους ωθεί να αναζητήσουν τη ζεστασιά με τον δικό τους τρόπο. Ο ζεστός καφές, τα ζεστά ντους, το ζεστό ντύσιμο και το κάθισμα δίπλα στη φωτιά βοηθά στη σωματική ψυχρότητα. Τι γίνεται με την κοινωνική ψυχρότητα; Η αγκαλιά και το πολύ σεξ είναι ο μόνος επιστημονικά αποδεδειγμένος τρόπος για να την αποβάλλετε.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ