Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Προβλήματα σε Ιόνιο, Εύβοια, Κρήτη -Ένας αγνοούμενος, μεγάλες πλημμύρες


Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Για δεύτερη μέρα η κακοκαιρία «Μπάλλος» συνεχίζει να πλήττει τη χώρα, καθώς και σήμερα αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα σε όλη τη χώρα. Λόγω της έντασης αυτών των φαινομένων, μηνύματα μέσω του 112 εστάλησαν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη και την Εύβοια. «Μέσα από τη διεξοδική ανάλυση των δεδομένων φτάσαμε σε συγκεκριμένα συμπεράσματα για να αυξήσουμε την ετοιμότητα της χώρας», είπε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης και πρόσθεσε: «Θέλουμε να λειτουργήσουμε προληπτικά, να μην περιμένουμε να εμφανιστεί πλημμυρικό φαινόμενο και απλώς να τρέξουμε».

Σπίτια πλημμύρισαν στην Εύβοια

Σπίτια πλημμύρισαν στην Εύβοια και συγκεκριμένα στην περιοχή των Στύρων, σύμφωνα με το tvstar, ενώ στους Τσακαίους η Πυροσβεστική Υπηρεσία απεγκλώβισε οικογένεια που κινδύνεψε από την οικία τους που πλημμύρισε με το τοπικό μέσο να αναφέρει πως οι πλημμύρες να είναι από τον κεντρικό ποταμό που φούσκωσε από την ποσότητα των νερών. Επίσης, συνεχίζεται το «θρίλερ» με τον 70χρονο βοσκό στη Νότια Εύβοια, ο οποίος παραμένει αγνοούμενος από το απόγευμα της Πέμπτης, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του βρίσκονται σε εξέλιξη. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του evima, βρέθηκαν κομμάτια του αυτοκινήτου του αγνοούμενου βοσκού στη Νότια Εύβοια. Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν η πόρτα και άλλα κομμάτια του οχήματος ανάμεσα στην περιοχή Τσακαίοι και Μεσοχώρια. Ακόμα, σύμφωνα με το evima, μεγάλες καταστροφές έχουν προκληθεί από τη σφοδρή κακοκαιρία και στα Μεσοχώρια Εύβοιας. Ο επαρχιακός δρόμος στο παραλιακό μέτωπο προς την παραλία Λιμνιώνα, «κόπηκε στα δύο» από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώνονται τις τελευταίες ώρες στην Εύβοια.

Λεωφορείο στη Θεσσαλονίκη σε γούβα 5 μέτρων

H κακοκαιρία «Μπάλλος» χτυπά και τη Θεσσαλονίκη και σήμερα το πρωί υποχώρησε τμήμα του οδοστρώματος στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στην Καλαμαριά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί λεωφορείο, το οποίο εξυπηρετούσε υπαλλήλους εταιρείας, οι οποίοι κατάφεραν να βγουν χωρίς πρόβλημα και είναι καλά στην υγεία τους.

 Σφοδρό το πέρασμα του «Μπάλλου» από τη Χαλκιδική

Όπως μετέδωσε χθες το βράδυ το ΟΡΕΝ, ο δρόμος που συνδέει την Ολυμπιάδα Χαλκιδικής με τον γειτονικό Σταυρό έκλεισε για προληπτικούς λόγους, λόγω της κακοκαιρίας ενώ και η κυκλοφορία απαγορεύτηκε στο σημείο έχει απαγορευτεί καθώς είχε υπερχειλίσει ο ξεροχείμαρρος.

Σαρώνει και την Κρήτη η κακοκαιρία

Σύμφωνα με το cretalive, τα «δόντια» της δείχνει και στην Κρήτη από τις πρώτες πρωινές ώρες η κακοκαιρία «Μπάλλος» που σαρώνει το νησί. Ισχυροί άνεμοι σε ορισμένες περιπτώσεις με ριπές πάνω από…11 μποφόρ, σύμφωνα με το τοπικό μέσο, χτυπούν την Κρήτη ενώ τεράστιες ποσότητες νερού πέφτουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα στις περισσότερες περιοχές.

Όπως αναφέρει επίσης, το cretalive, πολλοί ήταν αυτοί που τρόμαξαν από την ένταση των καιρικών φαινομένων στην Κρήτη τα ξημερώματα της Παρασκευής. Οι κεραυνοί που έκαναν τη νύχτα μέρα, η χαλαζόπτωση αλλά και οι σφοδροί άνεμοι δημιούργησαν μια απόκοσμη ατμόσφαιρα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ