Κρυολόγημα: Το λαχανικό που μας προστατεύει

Το κρυολόγημα συνήθως το αντιμετωπίζουμε με φάρμακα. Κι όμως! Υπάρχει ένα λαχανικό που μπορεί να βοηθήσει. Η πιπεριά.

Η καψαϊκίνη που περιέχουν οι καυτερές πιπεριές τσίλι ανεβάζει τη θερμοκρασία του σώματος. Έτσι, έχει την ιδιότητα να ρευστοποιεί τις βλέννες που κλείνουν τη μύτη ανοίγοντας τις ρινικές διόδους και απελευθερώνοντας την αναπνοή.

Εκεί οφείλεται και η καταρροή της μύτης σου όταν τρως κάτι καυτερό. Γι’αυτό είναι και ένα φυσικό αποσυμφορητικό μεταξύ άλλων. Η βλεννώδεις εκκρίσεις έχουν την τάση να παρασύρουν παθογόνους μικροοργανισμούς από το αναπνευστικό σύστημα και να αποβάλλονται από τον οργανισμό.

Το κρυολόγημα και οι πιπεριές

Όμως η καψαϊκίνη δεν σε προφυλάσσει μόνο από τα συμπτώματα του κρυολογήματος. Η αύξηση στην κυκλοφορία του αίματος που προκαλεί θωρακίζει το κυκλοφορικό σύστημα. Η επιτάχυνση του μεταβολισμού και η καύση του λίπους ολοκληρώνουν τα όσα καλά κάνει στο σώμα σου λίγο καυτερό παραπάνω.

Στην περίπτωση που είσαι ευαίσθητος με τα καυτερά αλλά δεν θες και να τα στερήσε δοκίμασε το εξής κόλπο, μετά από κάθε μπουκιά ξέπλυνε το στόμα σου με μια γουλιά αλκοολούχου ποτού. Η περίσσεια αλκοόλ διασπά την καψαϊκίνη και υποφέρεις λιγότερο.

Αν έψαχνες ακόμα μια αφορμή για να κάνεις τα πιάτα σου έξτρα καυτερά με λίγο ταμπάσκο, έχεις το πράσινο φως της ιατρικής.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here