Αυτοάμυνα: Προστασία από το άγνωστο και ενίσχυση της αυτοπεποίθησης απέναντι σε κάθε κίνδυνο

Αισθάνεστε ασφαλείς ενώ είστε μόνοι τη νύχτα; Ταξιδεύετε μόνοι σας από και προς το σπίτι, τη δουλειά ή το μέσο μεταφοράς σας; Δουλεύετε μόνοι σας ή διαχειρίζεστε έναν χώρο εργασίας και ασχολείστε με άτομα του κοινού; Είναι απαραίτητο να διαχειριστείτε διάφορες καταστάσεις μόνοι σας; Χρειάζεται να εισέλθετε σε σπίτια/περιοχές ως μέρος των καθηκόντων σας στο χώρο εργασίας; Εάν αντιμετωπίζετε κάποια από αυτές τις καταστάσεις ή αν απλά θέλετε να βελτιώσετε τις προσωπικές σας δεξιότητες όσον αφορά την ασφάλειά σας, πρέπει σίγουρα να μάθετε πληροφορίες για τα μαθήματα αυτοάμυνας. Υπάρχουν γυμνάστικοί σύλλογοι σχεδόν σε κάθε δήμο, οι οποίοι προσφέρουν μαθήματα αυτοάμυνας σε όποιον ενδιαφέρεται. Μήπως ήρθε η ώρα να επισκεφθείτε κάποιον από αυτούς;

Αυτοάμυνα ή αυτοεπίθεση;

Η αυτοάμυνα δεν είναι μορφή πολεμικής τέχνης. Είναι ένα σύνολο απλών και εύχρηστων μεθόδων και κινήσεων επίγνωσης μιας δύσκολης κατάστασης και υπεράσπισης του εαυτού μας στην πραγματικότητα. Αυτές οι δεξιότητες που θα αποκομήσετε μπορούν να προσαρμοστούν σε οποιαδήποτε κατάσταση είτε είστε στη δουλειά, στο δρόμο, στο σπίτι ή στο σχολείο. Ανεξάρτητα από την ηλικία ή το επίπεδο φυσικής κατάστασης, αυτό το πρόγραμμα μπορεί να σας βοηθήσει και να ξεπεράσετε τον φόβο σας. Πρέπει να βάλουμε στο μυαλό μας ότι η βία είναι δυστυχώς, γεγονός της ζωής. Ευτυχώς, ανεξάρτητα από τη δύναμη και το μέγεθος, ο καθένας μπορεί να μάθει πολλές αποτελεσματικές τεχνικές αυτοάμυνας. Υπάρχουν τρόποι που μπορείτε να προετοιμαστείτε και να παραμείνετε ασφαλείς σε κοινές βίαιες καταστάσεις του δύσκολου αυτού κόσμου.

Έχετε πάντα στο νου σας ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη αυτοάμυνα. Οι θύτες ανεξάρτητα από το τι στόχο έχουν, αναζητούν ανυποψίαστους και ευάλωτους ανθρώπους. Ακολουθήστε λοιπόν γενικές συμβουλές ασφάλειας που ήδη γνωρίζετε όπως για παράδειγμα όταν περπατάτε να γνωρίζετε το περιβάλλον σας, να παρκάρετε σε καλά φωτισμένους χώρους και να αλλάζετε τους δρόμους και τους χρόνους των καθημερινών διαδρομών σας. Εκτός από το να αποφεύγετε τις αντιπαράθεσεις προσπαθείστε να βρείτε τρόπους για να εκτονώνετε άσχημες συμπεριφορές. Αν κάποιος σας πλησιάσει με σκοπό να σας κλέψει παραδώστε του κατευθείαν το πορτοφόλι σας. Παραδώστε το αντί να έρθετε σε αντιπαράθεση. Κανένα υλικό αγαθό δεν αξίσει όσο η ζωή σας και η υγεία σας.

Εάν η βία είναι αναπόφευκτη, για να υπερασπιστείτε πραγματικά τον εαυτό σας, θα πρέπει να μάθετε εκ των προτέρων πώς να αντισταθείτε και να παλέψετε αποτελεσματικά. Είναι πιθανό ακόμη και ενάντια σε κάποιον μεγαλύτερο ή ισχυρότερο από εσάς. Γι’ αυτό ψάξτε για την καλύτερη σχολή αυτοάμυνας στην περιοχή σας και ακολουθήστε τις οδηγίες τους.

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here