Ιταλικά Biscotti: Εύκολα μπισκότα αμυγδάλου για όλη την οικογένεια


Τα ιταλικα μπισκότα αμυγδάλου είναι τόσο εύκολο να γίνουν που δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη προσπάθεια. Αυτή η συνταγή με αμύγδαλα πέρασε από γενιά σε γενιά στην Ιταλία και όλα τα σπίτια την φτιάχνουν.

Εκτός από την ευκολία παρασκευής τους είναι πολύ δημοφιλή σε όλους και λόγω της γεύσης τους. Αν ακολουθήσετε πιστά τη συνταγή δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα. Αγοράστε τα συστατικά και αρχίστε.

Συστατικά:

  • 5 ασπράδια αυγών ελαφρά χτυπημένα
  • 500 γρ αλεσμένα αμύγδαλα
  • 350 γρ ζάχαρη κρυσταλική
  • 3 σταγόνες ουσία βανίλιας
  • 3 σταγόνες αμύγδαλο
  • 150 γρ κεράσια γλάσσο στο μισό
  • 150 γρ ζάχαρη άχνη

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C σε πάνω κάτω αντιστάσεις (αν προτιμάτε με αέρα τότε προθερμαίνεται με αέρα στους 160C). Τοποθετήστε χαρτί ψησίματος σε ταψιά της επιλογής σας. Μετά ανακατέψτε σε ένα μπολ τα ασπράδια, τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αμύγδαλο και ανακατέψτε καλά με ένα σύρμα. Το μείγμα θα είναι κολλώδες γιατί αυτή την υφή πρέπει να έχει. Προσθέστε άχνη ζάχαρη σε ένα ξύλο κοπής. Ρολάρετε το μείγμα σε μπάλες μεγέθους καρυδιού και πασπαλίστε τα με ζάχαρη άχνη. Λειάνεται τα μπισκότα λίγο στην παλάμη σας, στη συνέχεια τοποθετήστε τα στο ταψί, αφήνοντας αρκετό χώρο ανάμεσα σε κάθε μπισκότο. Προαιρετικά τοποθετήστε κεράσι πάνω από κάθε μπισκότο. Ψήνουμε το κάθε ταψί για 7 με 10 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.

Τι θα χρειαστείτε για την παρασκευή του:

  • 1 χαρτί ψησίματος
  • 2 ταψιά
  • 1 μπολ

Σημαντικά Tips:

Χρησιμοποιήστε αλεσμένα λευκά αμύγδαλα. Μπορείτε να τα παγώσετε αυτά τα μπισκότα για 3 μήνες, απλά να τα ξεπαγώσετε για μερικές ώρες πριν το σερβίρετε. Μπορείτε να αλλάξετε το κεράσι από πάνω σε ½ κομμάτι αμύγδαλο ή αμύγδαλα σε φέτες. Μην ψήνετε για περισσότερο από 10 λεπτά. Μετά τα πρώτα πέντε λεπτά γυρίστε το ταξί και στη συνέχεια για άλλα 3-5 λεπτά για να καταφέρετε το τέλειο ψήσιμο. Δεν πρέπει να πάρουν καφέ χρώμα γιατί αυτό σημαίνει ότι θα υπερψηθούν και αυτό σημαίνει ότι θα τα κάνει σκληρά. Θα πρέπει να κάνουν μια ελαφριά κρούστα εξωτερικά και να είναι πολύ υγρά στη μέση.

Τα ιταλικά μπισκότα είναι μία συνταγή που όλη η οικογένεια θα λατρέψει. Δυστυχώς είναι μια συνταγή που δεν παίρνει παραλλαγές. Δεν μπορείτε δηλαδή να αντικαταστήσετε την κρυσταλλική ζάχαρη με καστανή. Δοκιμάστε τη ακριβώς όπως είναι και αφήστε την απαλή και γεμάτη γεύση τους να καταπλήξει όλους όσους θα τα δοκιμάσουν. Είναι πραγματικά τα καλύτερα ιταλικά μπισκότα που έχετε φάει ποτέ.

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ