Κρέμα ημέρας: Είναι πράγματι απαραίτητη για την επιδερμίδα μας;

Οι περισσότερες γυναίκες και σχεδόν πάνω από τους μισούς άνδρες επενδύουν σε προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας και σε κρέμες ημέρας. Αλλά το να ξέρεις τι να επιλέξεις όταν είσαι σε ένα διάδρομο των καλλυντικών μπορεί να είναι πολύ περίπλοκο. Οι λέξεις και τα συστατικά που γράφονται στο πίσω μέρος μια κρέμας ημέρας, χρειάζεται να έχεις τουλάχιστον διδακτορικό στη φαρμακολογία για να καταλάβεις τι σημαίνουν. Έτσι καταλήγουμε πολύ συχνά να αποφασίζουμε ποια κρέμα ημέρας χρειαζόμαστε από τις διαφημίσεις ή τις συστάσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εάν λοιπόν τα μάτια σας θολώνουν όταν προσπαθείτε να αποκρυπτογραφήσετε τα συστατικά στην ετικέτα της κρέμας προσώπου σκεφτείτε ότι δεν είστε μόνοι.

Κάποια από τα συστατικά που πρέπει να έχετε υπό όψην και που λειτουργούν για να αυξήσουν την υγρασία στο δέρμαείναι για παράδειγμα η γλυκερίνη και οποιαδήποτε φυσικά έλαια σε πολύ υψηλή περιεκτικότητα. Μη ξεχνάτε ότι ο μόνος τρόπος για να ενυδατώσετε το δέρμα σας είναι να διατηρήσετε το νερό που έχει άρα να βρείτε τη σωστή κρέμα ημέρας. Η γλυκερίνη βοηθά στην αποφυγή της διαφυγής της υγρασίας. Τα άτομα με ευαίσθητο δέρμα ή αυτοί που παρουσιάζουν δερματικές αλλεργίες πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στα συστατικά. Αλλά πρέπει να γνωρίζετε, ότι τα προϊόντα χωρίς άρωμα και όλα τα υποαλλεργικά που διατίθονται στην αγορά ως καλύτερα για ευαίσθητα δέρματα δεν σημαίνει ότι είναι. Η βιομηχανία ομορφιάς πνίγεται από κενές υποσχέσεις, παραπλανητικό μάρκετινγκ και διαφημίσεις και πρέπει να τα αποφύγετε.

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε όσον αφορά τις κρέμες ημέρας που δρουν κατά της γήρανσης είναι ότι πρέπει να έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες. Ο κόσμος των κρεμών προσώπου μοιάζει με ναρκοπέδιο διότι είναι ιδιαίτερα δύσκολη η επιλογή τους και πάντα υπάρχει και η πιθανότητα αλλεργιών. Οι περισσότερες ενυδατικές κρέμες περιέχουν μεγάλο ποσοστό νερού και πραγματικά τις περισσότερες φορές πληρώνουμε ουσιαστικά σκέτο άρωμα. Γι’αυτό να σκέφτεστε ότι τα ακριβά προϊόντα δεν είναι απαραίτητα καλύτερα για εσάς και οι φθηνές ενυδατικές κρέμες μπορούν να κάνουν το ίδιο ακριβώς πράγμα για το δέρμα σας.

Επενδύστε σε μία πολύ καλή κρέμα ημέρας η οποία δεν είναι απαραίτητο να είναι ακριβή, για να κερδίσετε πίσω την χαμένη νεότητα ή να διατηρήσετε τα επίπεδα της υγρασίας του δέρματός σας πολύ υψηλά. Δεν είναι τυχαίο αλλώστε το γεγονός ότι αν επισκεφθείτε ένα κατάστημα καλλυντικών θα πρέπει να διαλέξετε ανάμεσα από εκατοντάδες κρέμες ημέρας που θα προστατεύουν το δέρμα σας από κάθε τι βλαβερό.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here