Σχέσεις διαζύγιο: Πώς διαταράσσονται οι ισορροπίες μετά το διαζύγιο & ποια η βέλτιστη αντιμετώπιση;

Το διαζύγιο είναι το επίσημο νομικό τέλος και λήξη ενός γάμου. Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζεται να πάρεις διαζύγιο όταν χωρίζεις εκτός αν θέλεις να ξαναπαντρευτείς, αλλά το να μείνεις παντρεμένος μπορεί να επηρεάσει τις νομικές σου υποχρεώσεις. Είναι σημαντικό να λάβετε νομικές συμβουλές εάν δεν είστε σίγουροι για το τι θέλετε να κάνετε και είναι σημαντικό να έρθετε σε συνεννόηση με τον πρώην σύζυγο. Για να μπορέσετε να χωρίσετε, πρέπει να δείξετε σε νομικό πλαίσιο ότι ο γάμος σας έχει τελειώσει. Αυτό αποδεικνύεται με τον χωρισμό για 12 μήνες ή και περισσότερο και δεν υπάρχει πιθανότητα να ξαναρχίσει η σχέση. Πολλές φορές ο νόμος δεν εξετάζει ποιος φταίει που ο γάμος κατέρρευσε όταν έγινε η αίτηση διαζυγίου.

Η έννοια της καλής σχέσης με έναν πρώην μπορεί επίσης να κάνει τους άλλους να νιώσουν αρκετά άβολα. Οι άνθρωποι μπορούν εύκολα να αποδεχτούν την ιδέα ότι ένα ζευγάρι μπορεί να περάσει από την πραγματική αγάπη στη βαθιά απέχθεια, αλλά για να περάσουμε από το ρομαντισμό σε κάποια λιγότερο το ζευγάρι θα περάσει ορισμένα στάδια. Όταν αυτά τα στάδια περαστούν, τότε το πρώην ζευγάρι μπορεί να αποκτήσει πραγματικά καλές σχέσεις. Άλλοι πάλι επιμένουν ότι είναι καλύτερα να μισείς έναν πρώην σύζυγο και να δουλέψεις μόνος για να διατηρήσεις αυτόν τον θυμό σε καλά επίπεδα.

Για όσους πιστεύουν ότι οι καλές σχέσεις μετά το διαζύγιο πρέπει να υπάρχουν τότε ένα αξιοπρεπές διαζύγιο είναι πολύ πιο τίμιο και ρεαλιστικό από έναν συνεχιζόμενο πόλεμο. Θυμηθείτε ότι κάποτε αγαπήσατε αυτόν τον άνθρωπο που τώρα μισείτε και μάλιστα τον αγαπήσατε αρκετά τόσο όσο να τον παντρευτείτε. Προφανώς έχει κάποια χαρακτηριστικά που εκτιμάτε και θέλετε να τα περάσει και στη ζωή των παιδιών σας. Στις μέρες μας, υπάρχουν πολλά άλλα ζευγάρια που έχουν εργαστεί για να δημιουργήσουν ένα νέο είδος οικογένειας, με δύο διαφορετικά σπίτια χωρίς νομικούς κανόνες και περιορίσμους όσον αφορά τα παιδιά. Δεν είναι εύκολο, αλλά καμία σημαντική σχέση δεν είναι εύκολη όλη την ώρα.

Οι σχέσεις μετά το διαζύγιο είναι αρκετά δύσκολες, αλλά αν τα καταφέρουμε να τις κρατήσουμε τυπικές ή ακόμα καλύτερα καλές, τότε τα πράγματα θα γίνουν πολύ πιο εύκολα. Θα μπορούσαμε να συννενοηθούμε με τον πρώην καλύτερα. Για παράδειγμα θα μπορούσαμε να συννενοηθούμε πιο άνετα για τις ώρες με τα παιδιά ή για τις μέρες των διακοπών και τα ταξίδια. Σκεφτείτε πρώτα τον εαυτό σας και μετά τα παιδιά. Μην απορείτε γιατί αν εσείς δεν είστε καλά τότε ούτε και τα παιδιά μας θα μπορέσουν να είναι καλά.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here